Ti år med Pink Floyd

Bildene er fra en jubileumskonsert i 2015. Foto: Mari B. Hole
[huge_it_slider id=»28″]

 

Tributebandet High Hopes hyller sine musikalske forbilder.

Ti år med Pink Floyd

Tekst og foto: Mari Bråta Hole

High Hopes består av Håvard Buvarp, Trond Aril Svinterud, Jan Fredrik Heier, Marianne Figenschou, Vegar Omholt, Lene Omholt, Sigmund Ruud og Antonio Derrica.

Hvordan ble High Hopes dannet?
– De fire sistnevnte spilte i bandet BLB tidlig på 90-tallet, noe som kan sies å være opprinnelsen til dagens band, sier Marianne Figenschou.

Marianne tenker tilbake til 2005, da bandet annonserte etter korist. Hun meldte sin interesse og ble med i gruppen som allerede hadde begynt å ta form.

– Jammen har vi ikke 10-års jubileum i år, smiler hun.

Hvorfor akkurat Pink Floyd, hva er det som er så spesielt med dette det progressive rockebandet fra Storbritannia?

– Det at det ble ett tribute band er mer tilfeldig, sier Antonio Derrica, men han presiserer at dette ikke er ett coverband.

– Repertoaret var en god blanding i det bandet vi alt hadde, men det var mye Pink Floyd. Så da ble det også Pink Floyd deretter – og det med tilhørende riktige kostymer etter originalen.

Bandnavnet High Hopes stammer fra The Division Bell-albumet. Hva gjorde at valget falt på akkurat dette sporet?
– Det var vel jeg som buste ut med det forslaget, Det er siste sangen på plata, med David Gilmour. Et fantastisk spor – så da ble det sånn, forteller Antonio.

Har dere en favorittsang? Hva er det med denne?
Håvard skyter inn fra sidelinjen og forteller om en skjult perle; «When The Tigers Broke Free», ruver høyt oppe på favorittlista. Antonio på sin side er ikke uenig, men holder en finger på «A Great Day For Freedom».

Har dere en opptreden dere husker bedre enn andre? 
Det mimres i gruppen om flere gode opptrender, men en som utpeker seg er konserten på Verdensteatret i Sandefjord.

– De tar oss alltid så bra i mot der. Publikum higer etter ekstranummer, forteller Marianne.

– Det er jo selvfølgelig stas når man spiller på ett sted to kvelder på rad også. Får turnéfølelsen med hotellovernatting og kan se omtalen i avisen dagen etter,  smiler Antonio, som til daglig jobber som ingeniør.

– Det var ekstremt stor stas å selge ut Drammens Teater 14 dager før konserten – og få en femmer i Drammens Tidende dagen etter!

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg