The Thing: Jazz og Rock – hand i hand

Dette er intenst, og ikke noe for folk med sarte hjerter.

Band: The Thing
Hvor: EnergiMølla
Når: Onsdag 9.3.2016

Jazztrioen The Thing er notorisk kjent for å riste løs på sitt publikum og bringe det med på en heftig kollisjon mellom jazz og rock – og i går kveld var intet unntak. Med frijazz som hovedlinje dro de med seg skramlende rock fra første stund. Dette er intenst, og ikke noe for de med sarte hjerter. Saksofonen ble presset til det ytterste av hva den kan makte å få ut av lyd, mens trommene dundret løs nesten like intenst – med en slik åpning er det uunngåelig å ikke få blåst rein enhver tett øregang inne i lokalet.

Fra scenen fortelles det med glimt i øyet om det harde turnélivet og kjemien mellom medlemmene i bandet – det er kanskje ikke alltid gitt at det går på skinner, men gøy er det!

Tempo og støyen tas noe ned. Det hele dro seg litt mer i retning av jazz – med et noe mer organisert lydbilde, mens saksofonen fortsatt var satt som vokalen. Enkelte partier var rolige og behagelige, før du ble ristet løs og overrasket med intens lydstyrke rundt neste sving.

Publikum, i et beskjedent antall, fulgte intenst med det som skjedde  på scenen – dette er nok kanskje for de litt mer erfarne jazz-entusiastene, men The Thing ser ut til å treffe publikummet på Energimølla.

Avslutningsvis ble det gitt rom for å la real rock dominere det hele, rytmisk og hardt – men saksofonen var selvfølgelig det som ledet oss igjennom.

3600.no

Se alle innlegg