Lover et forrykende show

Foto: Oda Bjørnnes

Unge kulturaktører i Kongsberg holder et skyhøyt nivå. Lørdag 19. november kan du oppleve byens største talenter sammen på scenen i Kongsberg Musikkteater. 

Unge lovende utøvere fra Kongsberg Guttemusikkorps, musikklinja ved Kongsberg videregående skole, Kongsberg kulturskole, Studio3 og Kongsberg Pikekor går sammen og serverer soul-godbiter fra «The Commitments» – musikkfilmen som gjorde kjempesuksess for 25 år siden.

Konsert i Kongsberg Musikkteater lørdag 19. november kl. 16.00 – Bestill billetter her!

Saken fortsetter under bildet.

Konsertplakat. Foto og design: Oda Bjørnnes
Konsertplakat. Foto og design: Oda Bjørnnes

Målrettet jobbing over mange år har bidratt til at unge kulturaktører i Kongsberg holder et svært høyt kunstnerisk nivå. 

– Jeg kan garantere at dere får oppleve mange av våre utøvere på store scener i årene framover, sier Eldrid Ninive Andersen, dirigent og prosjektleder for «The Commitments».

– Her er det bøttevis av talent og utstråling, og det de leverer er av svært høy kvalitet, sier Andersen.

Konsert i Kongsberg Musikkteater lørdag 19. november kl. 16.00 – Bestill billetter her!

Det er ikke første gang «The Commitments» fremføres av lokale utøvere, men det er første gang at hele showet kun er basert på yngre krefter.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Oda Bjørnnes
Foto: Oda Bjørnnes

– Jeg har gledet meg til dette øyeblikket helt siden Guttemusikkens framføring i år 2000. Da solgte vi fulle hus i gamle kinoen og stemningen etterpå var elektrisk. Den gang hadde vi storheter som Trond Ytterbø og Margit Bakken på scena. Koristene kom fra Acta Musicae, og voksne band-musikere utgjorde kompet. Men det var den gang!

– Nå er det kun de unge utøverne som får glitre på scenen, og de står absolutt ikke tilbake for tidligere framføringer.

– Korps, kulturskole og musikklinja har sammen bidratt til dette mangfoldet av ung musikalsk energi. Det er også en glede å samarbeide med de eldste jentene i Kongsberg Pikekor, mens danserne fra Studio3 setter en ekstra spiss på flere av låtene. Konferansier har vi hentet fra Kulturskolens studioteater og til og med plakat og designprofil er gjort av en talentfull ung «designer», forteller Eldrid Ninive Andersen, som snart kan feire 20 år som dirigent for Kongsberg Guttemusikkorps.

Sjekk arrangementet på Facebook

– Vi har hatt store oppsetninger tidligere, men nivået og ikke minst bredden på de unge, er hele tiden i utvikling. Nå er vi i stand til å lage store show – med unge lokale talenter i alle roller.

– Gled dere til et forrykende show med 70 unge musikere og dansere på scenen.

Foto: Oda Bjørnnes
Foto: Oda Bjørnnes

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg