En bit av Nashville i Kongsberg

– We are The boys named Sue and we play the music of Johnny Cash.

Band: The boys named Sue
Hvor: Privat Café & Bar
Når: Fredag 22. april 2016

”We are The boys named Sue and we play the music of Johnny Cash» – med denne introduksjonen var det ingen tvil om at vi var samlet for å hylle selveste The man in black – Johnny Cash.

De går rett på fra første tone å starter det hele med Folsom prison blues – en av de mest kjente klassikerne fra en av countrymusikkens største. Vokalen og sounden er skremmende lik – og det bommes ikke på den velkjente dype tonen som er en av kjennemerkene til åpningsnummeret. Den første soloen sitter som et skudd allerede etter 30 sekunder – tett mot originalen.

Bandnavnet er en fiffig vri på den velkjente røvervisa A boy named Sue. Kort fortalt er den banalt nok om en far som ga sin sønn navnet Sue – et jentenavn, for han visste at han ikke kom til å være der for guttungen. Med det navnet måtte han lære å slåss for seg sjøl her i livet. Det oppfordres til å lese teksten, den vil få deg til å smile – og kjør gjerne i gang et liveopptak der du får med deg Cash og hans brilliante måte å formidle på foran et publikum.

Tilbake til fredagens konsert: publikum benket opp med noe godt å drikke i glasset. Stemninga var god og selvsagt over på countrysiden, noe som hører hjemme på en kveld som denne: jeans og ruteskjorter.

Midt ute i første settet kom duetten «It ain’t me babe» med kveldens svar på selveste June Carter. Med den velkjente tilnærmingen der de synger til hverandre fra siden – gjenskaper de originalen, og øyeblikket mange kjenner igjen fra den biografiske filmen om Cash – Walk the line. Det må nevnes at June Carter var gift med Johnny Cash fra 1968 til de døde med bare et par måneders mellomrom i 2003.

Bandet «The boys named Sue» består av gitar, el-gitar, trommer, innslag av munnspill og tamburin. og selvfølgelig kontrabass. Mikrofoner i klassisk 50`talls-stil setter to streker under hvilken periode de representerer.

1. mai er det 60 år siden Cash ga ut Walk the line, og det går ikke upåaktet hen – bandet skal spille på Ringerike kretsfengsel på utgivelsesdagen – noe som er svært passende ved tanke på at en av Cash sine mest kjente opptrender var hans to konserter for de innsatte i Folsom Prison i 1968.

Det finnes mange ymse tribute- og coverband der ute av, men det er virkelig gøy når det kjøres så tett mot originalen. Det er sjarm, lett flørt og man ser at hele bandet har det gøy når de spiller. Vi håper Kongsberg står på lista også på neste turné.

3600.no

Se alle innlegg