The Basement

Foto: Victoria Neumann Torgersen

Ung-redaksjonen blir kjent med nye møteplasser.

Jeg satt meg ned ved siden av to mennesker jeg ikke kjente i kjelleren til Betania. De hadde alle gjort seg klare til å ha en juleavslutning, og før de begynte, ba de.

De ba om at alle ungdommene som kom inn skulle føle seg inkludert. De ba om at alle som kom skulle føle en ro, en glede, få en pause fra hverdagen. De ba om at alle skulle ha det bra, og at kvelden ble en suksess.

Selv jeg, en hardbarka ateist, kunne ikke komme unna å bli rørt av det hele. Det var vakkert å sitte der og høre på alt som de ba om. Det at de ville at andre skulle ha det godt.

Scenen er pyntet og klar til opptreden. Foto: Victoria Neumann Torgersen

Et fristed for alle

The Basement er et gratis tilbud til ungdom i Kongsberg, som ble startet i samarbeid med Norkirken og Betania. Det er et sted der alle er velkomne, uavhengig av religion, bakgrunn og etnisitet.

Det skal være et fristed for ungdom, sånn at de kan føle seg inkludert, ha en trygg plass å komme til når det blir tungt, og et hyggelig og trygt sted å være på en fredags kveld.

Det deles ut grøt til alle som kom. Foto: Victoria Torgersen

De starter alltid med å ha et måltid sammen, laget av snille foreldre. Ifølge Anne-Marthe Gjervoldstad er det viktig, for du bygger relasjoner rundt måltider.

– Det er en naturlig setting å bli bedre kjent med andre, og å snakke sammen. Alle må jo ha mat!

Det kommer mellom 20 til 40 ungdommer til The Basement hver fredag. De samles for å spise, lære om Gud og Jesus, og ha det sosialt.

Kathrine Jeanette Åshammer (19) er ungdomsleder i The Basement, og er en av dem som har vært med lenge.

– The basement for meg, er familie. Det er alltid trygt å være her, og har aldri angret på at jeg kom hit, forteller Kathrine.

Hun mener at man fort kan angre på å dra på en fest på en fredagskveld, men aldri The Basement.

Dette er Imnet Mulu Boka (16) enig i.

Imnet Mulu Boka (venstre) gjør seg klar til å synge med Sara Oline Olsen (høyre). Foto: Victoria Torgersen

– Det er som å komme hjem, jeg kommer til familien min, forteller Imnet.

The Basement er ikke bare å spise og å lære om Jesus og Gud, men også mye sosialt. De har for eksempel Fifa, Just Dance, masse brettspill, kortspill, billiard og bordtennis.

I tillegg møter du nye mennesker i en trygg og inkluderende atmofære, og det er jo alltid gøy.

For Imnet har The Basement hjulpet henne på mange forskjellige måter. Når hun kom til The Basement, så var hun veldig sjenert, men etter å ha vært her så har det hjulpet henne til å bli et mer inkluderende menneske utenfor The Basement. Samtidig er det en måte for henne og komme nærmere Herren.

– Det har hjulpet meg til å vokse som person. Å se andre.

Siril Yvonne Bejenaru forteller om Immanuel. Foto: Victoria Torgersen

Du trenger ikke å være kristen for å være med her. Det er mange som ikke er det.

Siril Yvonne Bejenaru (36) forteller om at det er et tilbud til alle ungdommer for å ha det sosialt og føle seg inkludert, og få nye venner. Det er viktig å kunne komme hit og få et trygt miljø.

The Basement er et sted til alle dem som vil ha et sted å tilhøre, og alle dem som vil ha noe å gjøre på en fredags kveld.

Det er allsang og lek, bønn og mat. Det er alltid trygt, inkluderende og gratis.

 

3600.no

Se alle innlegg