Thailandsk matpakke i Klemsgate!

Visste du at det finnes en fargerik foodtruck som tilbyr autentisk thailandsk mat midt mellom sykehuset og Lågdalsmuseet?

Foodtrucks

Konseptet med store vogner som lager og serverer mat er velkjent, men det har de siste årene bredt om seg med et stadig større utvalg. Og det til stor glede for matglade kunder!

Av: Hanna Sundling og Benjamin Holter

Vi besøkte innehaveren av Pinto Thai Express, Pornpung Fredriksen, eller Som som hun gjerne kalles, og hun viste oss stolt foodtruck´en sin. Eller matvogn om du vil. Vogna har hun kjøpt brukt på Notodden og pusset opp selv, sammen med mannen sin. De har revet inventaret, lagt nytt gulv og dekorert vogna utvendig.

Og ideen er Soms, hun ønsket at også dekoren skulle være inspirert av hjemlandet hennes Thailand, og derfor finner vi blant annet tuk-tuk´s, elefanter og palmer i dekoren. Hun ønsket at man skulle bli glad av å se på den, og det har de lykkes med.

Dekor inspirert av hjemlandet Thailand. Foto: Siw Torsteinsen

Mattradisjon

Hun åpnet matvogna si for første gang under jazzfestivalen i fjor, og fikk så god respons at hun også har den åpen i Klemsgate der hun bor sammen med mannen sin. Åpningstidene er ikke faste, men hun ønsker å ha den åpen annenhver helg fra august av.

– Jeg elsker å lage mat, forteller hun entusiastisk. Og jeg har det nok også litt i blodet, siden både moren og mormoren min lager mat og har restaurant hjemme i Thailand, smiler hun.

Som er opprinnelig fra Chang Mai, og i huset der hun vokste opp har familien restaurant i første etasje. Kjærligheten brakte henne til Norge og Kongsberg, og her drømmer hun om å kunne videreføre mattradisjonen hun er vokst opp med.

Stolt eier av Pinto Thai Express. Foto: Siw Torsteinsen

– Jeg drømmer om å ha et lite take-away sted i sentrum hvor kunder kan komme og ta med god thailandsk mat hjem. Men til å begynne med er det fint å kunne prøve seg frem med denne matvogna og se an responsen, forteller hun.

– Jeg liker å eksperimentere med ulike smaker og oppskrifter, og jeg er svært opptatt av at maten skal se innbydende og smakfull ut. Presentasjon er jo så stor del av matopplevelsen.

Hun tilbyr fem til seks ulike retter på menyen og der finner vi blant annet: vårruller, kylling-satay med hjemmelaget peanøttsaus og thai svinebarbeque for å nevne noe. Alt lages selvsagt med ferske råvarer og serveres i pappbeger og med spisepinner, på tradisjonelt vis.

Vogna plassert i Klemsgate ovenfor huset til Som. Foto: Siw Torsteinsen

Navnet Pinto er thailandsk for matpakke, og i logoen finner vi den tradisjonelle thailandske matboksen med flere bokser oppå hverandre.

Med disse bildene er det bare å glede seg til åpning neste gang:

Mat fra Pinto Thai Express. Foto: privat.
Mat fra Pinto Thai Express. Foto: privat.
Mat fra Pinto Thai Express. Foto: privat.
Mat fra Pinto Thai Express. Foto: privat.
Mat fra Pinto Thai Express. Foto: privat.

 

3600.no

Se alle innlegg