Terapi på to hjul

[huge_it_slider id=»27″]

 

[addtoany]

Selv etter sykehusbesøk, fire sting og en gigantisk blåveis, er Matias den første opp på taket for å ta fart mot det største hoppet.

Terapi på to hjul

Tekst og foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Matias Vasquez (26) har syklet bmx i ti år og har ingen planer med å legge fra seg sykkelen.

– Jeg digger det, det er som terapi for meg, sier Matias, samtidig som han retter litt på plasteret han har over fire nye sting fra kvelden før.

– Det var en baklengs salto som ikke gikk helt som planlagt…

[the_ad_group id=»120″]

– Knall og fall bare er en naturlig del av sporten. Se trynevideoen her!

Det blir mange tryn i løpet av dagen, men også en del fine landinger.

[the_ad_group id=»119″]
Sammen med Ståle Eriksen har Matias bygget opp Rippit Actionsportsenter på Heistadmoen. Mye lidenskap og god gammeldags dugnadsånd ligger bak anlegget. Den gamle gymsalen de har laget skateparken i, er totalforandret og full av ramper og hopp. Det er til og med ramper fra taket på bygget som bmx-kjørerene må bruke for å få nok fart til de hjemmesnekra hoppene rundt gymsalen.
[the_ad_group id=»120″]

 

Vi møtte et aktivt bmx-miljø da vi tok turen ut til Heistadmoen.
– Miljøet består stort sett av de av oss som «alltid” har vært aktive, forteller Matias.
– Rekrutteringen til sporten er ikke så stor, men det miljøet vi har skapt her ute hjelper godt på interessen.
– Det er også morsomt å se at så mange yngre har funnet «sitt sted» her ute. Vi arrangerer blant annet actionbursdager, noe som har blitt veldig populært, avslutter Matias Vasquez.
[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]
RIPPIT ACTIONSPORTSENTER: Rippit Actionsportsenter er Norges første innendørssenter med arena for biketrial, parkour, skate og BMX (buldring etterhvert). Anlegget er bygget på dugnad av lokale utøvere og ildsjeler med felles mål om å skape en imøtekommende og positiv arena for egenorganisert lek og idrettslig aktivitet der lokale barn, unge og voksne samles med kompetanseutveksling på tvers av miljø, nivå og bekjentskap.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg