450.000 kroner til Teknologigarasjen

Torstein Aakre fra Sparebank1 BV og Vidar Solli fra Kongsberg Innovasjon. Foto: Bjørn Isaksen
Torstein Aakre fra Sparebank1 BV og Vidar Solli fra Kongsberg Innovasjon. Foto: Bjørn Isaksen

– Kongsberg har mange unge talenter innen teknologi og entreprenørskap, som også har behov for gode rammevilkår. Derfor etablerer vi Teknologigarasjen, sier initiativtaker Vidar Solli fra Kongsberg Innovasjon.

Dette er Torstein Aakre i SpareBank 1 BV helt enig i, og banken har bevilget 450.000 til prosjektet.

– Banken har et samfunnsansvar og lang tradisjon med å bidra til lokalsamfunnet. Vi bruker mye penger hvert år på å støtte lokal kultur og idrett, men det er like viktig å støtte initiativer som kan bidra til framtidas arbeidsplasser i Kongsberg, sier Aakre, som understreker at denne gaven ikke går på bekostning av andre tilskudd til lag og foreninger.

– Nei, dette er en ekstraordinær bevilgning. Vi vil gjerne bidra til å skape vekst og engasjement i lokalsamfunnet, og vi mener dette er et spennende tiltak som vi har lyst til å være med på.

Tidlig på nyåret vil Teknologigarasjen være etablert på loftet på den gamle Skogskolen i Kirkegata 4 – vis a vis Krona.

– Dette er et initiativ som har som mål å gi ungdom i alle aldre en arena hvor de kan møte likesinnede og utvikle og teste ut produktideer innen software, droner, IT, roboter, apper,og lignende. Håpet er at initiativet kan bidra til å vekke gründeren hos unge ingeniørspirer og at vi på sikt får flere teknologibaserte vekstbedrifter på Kongsberg, forklarer Vidar Solli.

Foto: Bjørn Isaksen
Foto: Bjørn Isaksen

– Teknologigarasjen skal være et lavterskeltilbud hvor alle er velkomne, et fysisk sted hvor det finnes utstyr, instrumenter, komponenter og arbeidsplasser som er nødvendig for å utvikle og teste HW/SW løsninger. Vi ønsker å skape et kreativt miljø hvor nysgjerrig ungdom kan få utfolde seg og bygge kompetanse og erfaring med utvikling av SW/HW produkter, stimulere skapertrang og entreprenørskap, sier Solli.

– Pengegaven fra Sparebank 1 BV betyr at vi allerede fra oppstarten kan ha utstyr i toppklassen.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg