TechnipFMC tar samfunnsansvar

Bildetekst: TechnipFMC er stolt sponsor av lokal idrett. Fra venstre: Kathrine Korvald (Skrim Håndball Elite), Ingunn Hæve (TechnipFMC) og Juan Ferrales (Kongsberg Miners). Foto: Bjørn Isaksen

I hjertet av Teknologiparken på Kongsberg finner du TechnipFMC – en av verdens ledende selskaper innenfor subsea, onshore/offshore og surfaceprosjekter.

Den globale oljeservicegiganten har i dag omtrent 1.450 ansatte på Kongsberg og spiller en viktig rolle for byens næringsliv, befolkning, fremtid og vekst.

En av måtene TechnipFMC viser sitt samfunnsansvar på er gjennom å sponse den lokale idretten og kulturen i byen.

– Vi sponser lag som Kongsberg Miners, Skrim Håndball Elite, BK Svømming og KIF Fotball, fordi gode fritidstilbud bidrar til at Kongsberg er en attraktiv by å bo og leve i, forteller Ingunn Hæve, markeds- og kommunikasjonsrådgiver i TechnipFMC.

– Det å sponse idretten og kulturen er positivt både for innbyggerne og de ansatte. Det skaper tilhørighet og stolthet – og gir mange muligheter, både for store og små.

Hæve har selv jobbet i bedriften siden 2002, og er i dag med på å skape mange spennende arenaer hvor TechnipFMC er synlig.

– Vi har sponset Jazzfestivalen siden 1997, noe som har gitt oss muligheter til å gi tilbake til byen, men også til våre ansatte og selskapet som helhet. Her inviterer vi kunder og leverandører og samler de ansatte til sommerfest. Fellesskapet og gleden det gir å møtes utenfor jobben og bare kose seg, betyr veldig mye. Det handler om intern stolthet, bedriftskultur og motivasjon.

TechnipFMC ser helt klart nytten av å støtte lokalsamfunnet og engasjere seg på denne måten, om det så er å sponse de store idrettslagene og Jazzfestivalen, Kongsberg Golfbane eller Sanitetsforeningen og Tulipanaksjonen.

– Vi ønsker å bidra til at byen fortsatt kan ha et bredt og godt fritidstilbud til barn og voksne. Det er jo menneskene som utgjør byen.

 

Fakta:

40.000 + ansatte over hele verden

48 lokasjoner globalt

126 nasjonaliteter

21 fartøy, inkludert fire under konstruksjon

3.100 + ansatte i Norge

10 lokasjoner nasjonalt

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg