– Her tar vi vare på hverandre

Monica og Mona Sandbæk trives veldig godt i Technip FMC. Foto: Magnus Bjørnnes

Kongsberg er en by med mange kvaliteter. Det er et attraktivt sted å bo, lære, jobbe og drive næring i, og en «internasjonal» småby med gode vilkår for vekst og utvikling.

I hjertet av Teknologiparken på Kongsberg, finner du TechnipFMC – en av bedriftene som spiller en sentral rolle i denne utviklingen.

Som en av verdens ledende leverandørselskap til olje- og gassnæringen, har TechnipFMC i dag over 44.000 ansatte over hele verden, fordelt på 48 land. I Norge er de omtrent 3.100 ansatte, hvorav halvparten er på Kongsberg.

Kongsbergavdelingen er likevel en viktig del av denne internasjonale leverandørgiganten og har en betydningsfull historie å se tilbake på.

TechnipFMC i Kongsberg er samtidig opptatt av å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Ved å sponse viktige arrangementer som Kongsberg Jazzfestival, samt foreninger og idrettslag som Skrim Håndball, gir de verdier tilbake til lokalmiljøene og ikke minst den kommende generasjonen i Kongsberg.

To som kan bekrefte dette, er Mona Sandbæk (58) og Monica Sandbæk (40), henholdsvis mor og datter. Begge jobber i TechnipFMC og ser på nært hold hva en slik sponsing kan gjøre for nærmiljøet.

Monica Sandbæk. Foto: Magnus Bjørnnes

– Vi er så heldige at vi har fått noen bidrag til ungdomsgruppa til skytterlaget i Flesberg og Lampelandmarken som jeg og mamma arrangerer hvert år, og det betyr veldig mye, forteller Monica som startet som innleid i selskapet i 2004, ble fast ansatt i 2008 og nå jobber i kvalitetsavdelingen.

 

Mona Sandbæk. Foto: Magnus Bjørnnes

– Det er klart at man blir litt stolt når man tenker på den viktige brikken selskapet du jobber for er for byen, legger Mona til.

Mona jobber som produktplanlegger, og har jobbet i bedriften i over 22 år. Det vitner om et hyggelig arbeidsmiljø.

– Mange gode og trivelige kolleger og mennesker gjør dette til et bra sted. Her tar vi vare på hverandre, forteller hun.

– Det er en veldig variert og lærerik jobb. Du lærer noe nytt hver eneste dag, i stemmer Monica.

Technip FMCs avdeling i Kongsberg, finner du i Teknologiparken. Foto: Bjørn Isaksen

FAKTA OM

TechnipFMC TechnipFMC er et resultat av at Technip og FMC Technologies gikk sammen til ett selskap 17. januar 2017. Sammenslåingen har til hensikt å endre hvordan energibransjen jobber, slik at verdens energiressurser kan bygges ut til lavere kostnader. Dette gjør selskapet ved å utvikle ny teknologi, integrere systemer enda bedre og tilby enklere prosjektgjennomføring og forretningsmodeller.

Vil du vite mer. Besøk nettsidene deres her http://www.technipfmc.com/ 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg