– Takk for meg! Heia 3600 :)

Dette er et avskjedsintervju der jeg stiller spørsmålene – og kommer med svarene.

 

Fire år etter oppstarten av 3600 er det på tide å ta noen grep for å komme videre. Det første jeg gjør er å sparke ut gründeren og daglig leder – altså meg selv – og i stedet ansette noen som er mye flinkere. Derfor sier jeg takk for turen og ønsker nye krefter velkommen. Hvem som overtar? Det får du vite over sommeren.

Hvorfor intervjuer du deg selv?
– Fordi jeg har lyst – og kan gjøre det. Tror mange kunne tenke seg å bli intervjuet på denne måten, og slippe at mer eller mindre oppegående journalister misforstår og tolker det som blir sagt – uten nødvendigvis å ha snev av kunnskap.

Hva er du mest stolt av å ha fått til siden oppstarten for fire år siden?
– Sammen med Simen (Ljøterud) har jeg vært med på å skape 12-13 gode arbeidsplasser og tre oppegående bedrifter i Kongsberg – reklamebyrået Akari AS, film- og fotoprodusenten Metafor AS og Kongsberg Community AS.

Gjennom 3600 har vi skapt en viktig og gratis kommunikasjonskanal som er basert på kun positive saker. Nettmagasinet 3600.no nærmer seg 10.000 følgere på Facebook, og hver eneste dag når vi alle som har en tilknytning til byen vår – over hele verden. 3600 har en fantastisk rekkevidde og respons ute blant leserne – og det øker hver eneste dag. De første fire månedene i 2019 hadde vi en rekkevidde på 1,8 millioner lesere. Det er jeg stolt av.

Hva er du skikkelig misfornøyd med?
– At jeg ikke har lykkes med å fortelle næringslivet i Kongsberg at 3600.no er den mest oppegående og suverent mest kostnadseffektive kommunikasjonskanalen som finnes. Ved å bruke 3600 som markedsføringskanal, kan næringslivet bidra til et stoltere lokalsamfunn, samtidig som de treffer målgruppen til en vanvittig lav kostnad. Det er jeg flau over å ikke ha klart å formidle på en god nok måte.

Er det derfor du slutter som daglig leder?
– Ja, det og et par andre viktige ting: Noen er flinke til å bygge nye bedrifter, mens andre er mye flinkere til å drive bedriftene. Jeg tilhører de som liker å bygge. Nå trenger 3600 en som er flink til å lage nettverk og allianser og skape økonomisk omsetning. Den personen har vi fått tak i. En daglig leder for Kongsberg Community og 3600 må ha fulle energilagre. Jeg har mistet en del av trøkket, og da er på høy tid å trekke seg.

Hva skal du gjøre nå?
– Jeg har savnet utryggheten, men nå kjenner jeg at den kommer tilbake – og det er deilig.  Men jeg har alltid en plan.

Først er det jazz og god sommer!

Takk for meg – ta vare på 3600 – hilsen Bjørn Isaksen

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg