Takk for alt (1965-2015)

Foto: Bjørn Isaksen

[huge_it_slider id=»2″]

En epoke er over. Siden 1965 har du stått støtt på Nymoens Torg. Noen synes du er stygg, andre mener du er vakker, men alle har gode minner etter 50 år med opplevelser på Kongsberg kino.

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Et av toppårene var uten tvil 1978: Gamle Volvoer og Kadetter runder Gullsmedhjørnet på to hjul og gir alt gjennom Storgata. Vi skjønner at de store gutta har vært på kino og sett «Smokey and the Bandit» – med Burt Reynolds i en hårete Trans Am.

Andre ser ut som dem har mest lyst til å ta en piruett og sparke deg midt i trynet, da har det vært premiere på «Game of Death» med Bruce Lee. Og ikke minst: Når gutta endelig har fått tak i Brylcreem (som gikk ut på dato i 1967), og prøver seg på «movsa» til John Travolta, samtidig som de klemmer sine edlere deler for å nå de aller høyeste tonene i «Stayin’ Alive» – da står «Saturday Night Fever» (med 18-årsgrense) på plakaten.

 

Det som er litt sårt å tenke på, er at målgruppen for låten «Stayin´ Alive» med Bee Gees er akkurat den samme nå som for 38 år siden, men nå skal du nynne den mens du utfører hjertekompresjon. Låten har visstnok det perfekte tempoet – og budskapet…

I 1978 kom også «Grease» (11-årsgrense), «Hjortejegeren», «Star Wars» og «Deltagjengen». Mange gode grunner til å knaske Tenor, Stupedama, Fox, Nox og Gullfisk.

[the_ad_group id=»136″]

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg