Solsidangjengen går endelig til det store lerretet!

Her er ukens nyheter på Krona Kino.

Se hele programmet her.

Solsidan – Filmen

Premiere 1. desember
Lyckliga gatan? Foto: Filmweb

Når TV-serien blir film, blir livet mer komplisert på Solsidan. Alex & Anna, Fredde & Mickan og Ove & Anette sliter med ulike livskriser som skilsmisse og barnløshet, samt uskrevne baderegler i Torekov.

Kjøp billetter til Solsidan – Filmen her. 

Se traileren her:

 

The Villainess

Premiere 1. desember. OBS. 18 års grense. 
Foto: Filmweb

THE VILLAINESS er en over-the-top voldsorgie med elementer fra Luc Bessons NIKITA, Park Chan-wooks OLDBOY, Quentin Tarantinos KILL BILL og Gareth Evans’ THE RAID, men som samtidig preges av et overskudd og en filmatisk teft som gjør slike sammenligninger overflødige.

Dette er kort og godt trashy sørkoreansk underholdningsfilm av beste merke.
—-
«The Villainess; say hello to the newest evolution of action» Fantasy Film Festival
—-
«The Villainess is the craziest actionmovie of the year» IndieWire
—-
«De første ti minuttene av filmen kan ta pusten fra de fleste. Åpningssekvensen er rå og heseblesende, men utrolig velgjort. «The Villainess» er et fengslende hevndrama.

Filmen er obligatorisk for enhver actionfan – det lages ikke mange på dette nivået». Cinema(5)
—-
THE VILLAINESS åpner med en sju minutter lang actionsekvens hvor vi ser hovedpersonen slå, sparke, skyte og lemleste sin vei gjennom en armé av hjelpeløse gangstere – gjennom hennes egne øyne. Denne åpningen er i seg selv nok til å plassere Jung Byung-gils nye epos blant årets actionhøydepunkter, men den sørkoreanske regissøren har flere triks i ermet: Historien om drapsmaskinen Sook-hee er nemlig så full av akrobatisk koreografi og bisarre plottwister – her finner vi både ukjente graviditeter, plastisk kirurgi og hemmelige agenter forkledd som kjærester – at publikum ikke rekker å kjede seg så mye som et sekund, selv når tempoet en sjelden gang skrus ned.
—-
Sook-hee er en topptrent morder. Hun var bare en liten pike da treningen begynte, i Yanbian, Kina. Etter at hennes mentor ble tatt av dage, kom hun til Sør-Korea som hemmelig agent, med løfte om å kunne begynne et nytt liv. Hun ville bli fri etter å ha tjenestegjort i ti år. Dermed begynner hun sitt nye liv som teaterskuespiller. Men kort tid etter dukker det opp to menn, Joong-sang og Hyun-soo i hennes nye tilværelse. Hun oppdager etter hvert mørke hemmeligheter om sin fortid og blir til slutt nødt til å ta kontroll over sin egen skjebne…

The Villainess av Jung Byung-Gil hadde verdenspremiere i Cannes Official Midnight Section. The Villainess er et fengslende hevndrama som hadde asiatisk kinopremiere i juni og deretter i USA og resten av verden. Den norske releasen planlegges til høst/vinter 2017. Fidalgo har kjøpt filmens rettigheter i Norge.
—-
Det mangler ikke på blodsutgytelse i den spektakulære sørkoreanske actionfilmen The Villainess. Vi kastes rett inn i det fra starten, der vår heltinne, leiemorderen Sook-hee, hakker seg gjennom et narkoreir – i en sekvens som kan gi assosiasjoner til førsteperson-dataspill, og som ikke står noe tilbake for klassikere som Tarantinos Kill Bill og Park Chan-wooks Oldboy i intensitet og brutalitet.

Dødstallene er tresifrede før fortekstene engang har begynt. Men når støvet legger seg blir Sook-hee arrestert av politiet, og rekruttert som hemmelig agent. Først etter ti års tjeneste vil hun bli satt på frifot, og hun trer inn i en ny tilværelse, der hennes datter og den tillitsfulle og kjekke naboen Sung-joon blir de viktigste ankerfestene. Men snart viser det seg at heller ikke innad i lovens rekker er alle til å stole på.

Ikke overraskende har Sook-he problemer med å tilpasse seg et lovlydig liv der sosiale ferdigheter er viktigst. Også The Villainess er best når den får lov til å være hyper-voldelig og energisk actionfilm. Det hele drar seg sammen i en nærmest endetids-aktig sluttsekvens der Sook-he finner tilbake til sitt gamle jeg. (Omtale fra Film fra Sør)

Kjøp billetter til The Villainess her. 

Se traileren her (obs igjen: 18 års grense):

https://youtu.be/OqhVjwqY5oI

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg