Susanna x 3 på jazzfestivalen

Foto: Thomas Hegna

Kongsbergartisten skal sette sitt tydelige preg på årets festival i en omfattende satsing.

Tekst: Ragnhild Menes. Foto: Thomas Hegna

Årets vinner av Spellemannsprisen i Åpen klasse og fjorårets mottaker av Kongsberg Jazzfestivals høythengende musikerpris DNB-prisen, Susanna Wallumrød, skal sette sitt tydelige preg på årets festival i en omfattende satsning:

Publikum får høre Susanna i tre ulike konserter i tre ulike rom med tre forskjellige konstellasjoner på tre ulike dager.

DNB-prisen deles ut til en musiker som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen. Susanna, som er oppvokst i Kongsberg og med bakgrunn i byens musikkmiljø, har satt sitt umiskjennelige preg på hele den norske musikkscenen i flere år. I juryens begrunnelse for valg av prismottaker, ble Susannas nyskapende evner og grensesprengende holdning til musikk vektlagt:

”Susanna opptrer i et musikalsk landskap der sjangergrensene tøyes og i mange tilfeller ikke eksisterer. Hun har utmerket seg som en sterk og innovativ låtskriver, komponist og tekstforfatter, men også som en fremragende tolker og formidler av andres låter og tekster”, het det i juryens begrunnelse.

Under Kongsberg Jazzfestival får publikum oppleve tre ulike sider av Susannas kunstneriske virke.

Susanna er en særpreget artist som vi synes det var naturlig å gjøre en ekstra satsning på i året hun er DNB-prisvinner. Med tre veldig forskjellige konserter vil publikum få oppleve tre helt ulike sider av hennes musikalske virke – og vi anbefaler selvsagt publikum å få med seg mer enn én konsert! sier festivalsjef Kai Gustavsen entusiastisk.

Torsdag 6. juli inntar Susanna Kongsberg kirke med konserten ”Go Dig My Grave”. Her tar Susanna med seg en helt ny konstellasjon bestående av den sveitsiske harpisten Giovanna Pessi, Kongsberg-musiker Ida Løvli Hidle på akkordeon og Tuva Syvertsen, blant annet kjent fra Valkyrien Allstars, på hardingfele.

Fredag 7. juli får publikum anledning til å høre Susanna i solokonsert – denne gangen i Sølvsalen på Krona. Her vil Susanna presentere et utvalg fra hennes rikholdige katalog av nedstrippede coverlåter og egne sanger – kun i selskap av sin egen stemme og flygelet.

Susannas trippelprosjekt avsluttes lørdag 8. juli med den offisielle prisvinnerkonserten i Kongsberg Musikkteater. Her har hun med seg fullt band, i tillegg til Kongsberg-koret Acta Musicae. Publikum vil få servert ny musikk, nye arrangementer og Susanna i stort, mørkt og dramatisk format.

 

3600.no

Se alle innlegg