Superlyd i Krona Kino

kinosal

[addtoany]

Nå er det Dolby Atmos i alle salene på Krona Kino.

Superlyd i Krona Kino

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Dolby Atmos har satt standarden for lyd i filmbransjen. Med 64 kanaler og 128 lydobjekter som beveger seg sømløst rundt i kinosalen, er film definitivt best på kino. Med rundt 60 høyttalere foran, bak, på sidene og i taket – pluss fem-seks subwoofere (basshøyttalere) – for å få innvollene til å riste litt ekstra – har lydopplevelsen blitt en vesentlig del av en moderne filmopplevelse.

– Vi er faktisk den første og eneste kinoen i landet med Dolby Atmos i tre saler, smiler kinosjef Even Thunes Jensen.

[the_ad_placement id=»plassert-i-post»] [the_ad_placement id=»mobil-i-post»]

Dolby Atmos, også kalt 3D- eller objektbasert lyd, gir en fascinerende effekt. Lydsporene er mikset etter hva du ser på lerretet. Kommer det et helikopter inn fra høyre og passerer rett over hodet på deg, eller du befinner deg midt i en folkemengde med ulike lyder på alle sider, langt unna eller nær innpå deg – så oppleves det som nettopp det.

I begynnelsen av januar var teknikere fra Dolby i Tsjekkia på plass for å kalibrere og godkjenne anlegget i «Helga», og med det har Krona Kino Dolby Atmos i alle tre salene. Salgssjef i Unique Cinema Systems AS, Tor Brede Michelsen, bidro med installasjonen.

– Nå har vi totalt installert 174 høyttalere pluss subwoofere i Krona Kino. Hver eneste høyttaler er vinklet og montert med millimeterpresisjon, forklarer Tor Brede Michelsen.

– Vi har fått noen henvendelser fra publikum som er bekymret for lydnivået på noen av filmene. Jeg kan forsikre alle om at dette er godt innenfor de retningslinjene som er satt. Ingen grunn til bekymring, sier Even Thunes Jensen.

– Hver eneste installasjon skal godkjennes av leverandøren (Dolby) for at lydsporet med Dolby Atmos kan åpnes med en digital nøkkel. Det sikrer at publikum får akkurat den lydopplevelsen som filmprodusentene ønsker.

[the_ad_placement id=»plassert-i-post»] [the_ad_placement id=»mobil-i-post»]

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg