Fra melankoli til jordskjelv!

Karpe Diem. Kongsberg Jazzfestival 2016 Foto: Christan Høiberg
Karpe Diem. Kongsberg Jazzfestival 2016 Foto: Christan Høiberg

Solid sceneskifte da Karpe Diem overtok etter Susanne Sundfør.

Kongsberg Jazzfestival
Band:
Susanne Sundfør og Karpe Diem
Hvor: Kirketorget
Når: Lørdag 9. juli 2016

Det er rolig, melankolsk og fortryllende – eller? Det er vanskelig å sette Susanne Sundførs musikk i en boks – det skal bare nytes uten videre ettertanke. Kirketorget fyller seg sakte men sikkert opp, det er varmt med en mild bris – rett og slett perfekt vær for å avslutte jazzen 2016.

Lydbildet er en variasjon mellom akustiske instrumenter og elektronika. Det er jevnt med applaus og jubel fra første rad som sprer seg bakover – spesielt under store låter som Kamikaze og Let Me In. Sundfør står kledd som en hvit engel på den store scenen mens vi lar oss fortrylle av sommerstemningen – før Karpe Diem slipper til.

Se bildene fra Susanne Sundfør på vår Facebookside

Lydstyrken ble definitivt skrudd opp til maks. Bassen gikk som et jordskjelv over Kirketorget i det Karpe Diem inntok scenen, det er vel dette man kaller et solid sceneskifte!

Karpe Diem er kjent for å produsere låter som setter integrering, klasseskille og persepsjoner på agendaen – det er mange i Kongsberg som har fulgt med i timen og synger med. Det er fantastisk stemning og allsang.

– Det finnes definitivt noen her i Kongsberg som har hørt på Karpe Diem i over fire måneder” roper Magdi og Chirag fra scenen – og de drar i gang en av sine mest kjente låter; Montebello. Det er liv i Kongsbergfolket i det jubelen sprer seg. Settet består av kjente melodier samt noe nytt som ser ut til å få en strålende mottagelse i fra publikum.

Se bildene fra Karpe Diem på vår Facebookside

– Vi skal bare stille det viktigste spørsmålet av dem alle: SKAL VI SPILLE EN LÅT TIL?

De spilte kanskje en av sine mest kjente og kontroversielle spor «Lett å være rebell». Dette kan sies å være en rein innertier som avslutter Kongsberg jazzfestival 2016.

3600.no

Se alle innlegg