Suksess med Kom Deg Ut–dagen

Foto: Kristian Rian

Søndag 2. september inviterte Barnas Turlag til Kom Deg Ut – dag på Lauarvann på Heistadmoen. Det ble en fulltreffer.

Tekst: Kristin Rian

Det var gratis buss fra byen som mange benyttet seg av, og enda flere tok bilen selv ut til Heistadmoen.

Se et bildegalleri fra turen her:

Kom Deg Ut-dagen er Turistforeningens store nasjonale turdag, og Kongsberg og Omegns Turistforening gjør som mange andre foreninger – lar Barnas Turlag inviterer til familiedag!

I alt var det rundt 160 arrangement rundt om i Norge for å markere Kom Deg Ut- dagen. I jubileumsåret er det Turbo og bursdagsfest som står i fokus. Bare i Kongsberg var det over 100 stykker med på den organiserte dagen!

Ute på Lauarvann ventet slakk line, jatzy, kubb, turtipp, bærplukkere og forstørrelsesglass. Det var mange små som studerte både mauer, vannkant og kongler med de store forstørrelsesglassa, og slakk line var det flere varianter av slik at mange fikk prøvd seg samtidig.

Etter Turtipp var det premie til alle, og noen vant en liten ekstrapremie i trekningen også.

Turtippen er en natursti med spørsmålsgrupper både til barna og til de voksne. Underlig nok var det flest barn med alt rett!

På bålet putra bålkaffen og det var mange som fikk seg en pølse til lunsj. Etterpå var det mulighet til å få prøve å lage svele på primus! Det var spennende å få prøve selv, og enda bedre smakte de! Blåbærene var jo rett i nærheten, selv om noen tok den enkle løsningen med syltetøy ferdig fra butikken.

Målet med Kom Deg Ut-dagen er å gi flere opplevelser med friluftsliv og inspirasjon til å komme seg ut. Barnas Turlag på Kongsberg bytter sted hver høst for å vise frem de flotte turområdene i nærheten av Kongsberg.  Mange oppdaget Lauarvann for første gang i dag, og noen vender nok tilbake med hengekøye eller telt.

Området byr på mye mer enn vann, her er det gruver, grotter og topper som frister til inspeksjon. Barnas Turlag er i gang med høstens program og neste store opplegg fra barnas turlag på Kongsberg er matkurs på bål. Så her er oppfordringen å holde øye med hjemmesiden kongsberg.dnt.no/aktiviteter eller å følge Barnas Turlag Kongsberg på Facebook.

Det er også muligheter til å melde seg som turleder og være med å gi barn og unge gode friluftslivsopplevelser! Bare å ta kontakt med kontoret!

3600.no

Se alle innlegg