Subway er verdens største hurtigmatkjede med mer enn 41.000 restauranter. Èn av dem befinner seg i Kongsberg.

I 1965, ville Fred DeLuca (17) oppfylle sin drøm om å bli lege. Da han undersøkte etter måter å bidra til å betale for utdanningen sin, foreslo en venn av familien — Dr. Peter Buck — at han skulle åpne en sandwich-restaurant. Med et lån fra vennen på $1000, tilbød Peter seg selv å bli Freds partner og et forretningssamarbeid som ville endre fast food-bransjen begynte. Den første restauranten åpnet i Bridgeport, Connecticut i august 1965.

Sjekk utvalget og bestill – hvis du vil!

Deretter satte de seg et mål om å åpne 32 utsalgssteder i løpet av 10 år. Fred lærte raskt den grunnleggende kunnskapen om å drive en bedrift. Samtidig fant han ut av hvor viktig det var å servere et vellaget produkt av høy kvalitet, gi god kundeservice, holde driftskostnadene lave og finne gode beliggenheter. Disse erfaringene fortsetter å være grunnlaget for vellykkede SUBWAY® restauranter rundt om i verden. Innen 1974, eide og drev de 16 sandwich-restauranter over hele Connecticut. Siden de innså at de ikke ville nå målet sitt på 32 restauranter i tide, begynte de med franchising som ledet til at SUBWAY® merkevare fikk en betydelig vekst, noe som fortsetter den dag i dag.

– Kongsberg er en studentby og har et internasjonalt arbeidsmiljø. Jeg ser et stort potensial i denne byen, sier Morten Paulsen, daglig leder for Subway Kongsberg. 

I dag er SUBWAY®-merke verdens største sandwich-kjede med mer enn 41.000 restauranter over hele verden. Vi har blitt det ledende valget for folk som ønsker raske, herlige måltider som hele familien kan nyte. Fred har hatt en klar visjon for fremtiden til SUBWAY® merket helt fra begynnelsen av. Mens vi fortsetter å vokse, så er vi styrt av hans lidenskap for å glede kundene ved å servere deilige fersklagede sandwicher etter kundens ønsker.

3600.no

Se alle innlegg