Stupte kråke inn til en delt tredjeplass

Skrim Ungdomsskole startet skoleåret med et kaldt kick.

Onsdag 30. august gikk det årlige triatlonet til Skrim ungdomsskole av stabelen. Triatlon er en multisport som består av de tre delene svømming, sykling og løping, som alltid blir gjennomført i denne rekkefølgen.

Tekst og foto: Elever ved 10. trinn Media og Informasjonsfag ved Skrim Ungdomsskole.

Skrimtriatlonet ble i år vunnet av Alina Bjørnstad i kvinneklassen, mens herreklassen ble vunnet av Martin Lie Viken.

Se et stort bildegalleri her:

Startskuddet gikk rett etter klokken 11 onsdag morgen og med skinnende sol og blå himmel, hadde de spreke ungdommene et godt utgangspunkt til å starte skoleåret med et kick. Men noen gruet seg nok til en litt kjøligere opplevelse i vannet enn vanlig. Andre innrømmet at de skulle gi alt for å vinne.

– Jeg hadde blodsmak i munn, sa Inger Helene fra 10c.

Det var fresht, hintet Ingrid fra 10b.

10. trinn var de første ut i løypa og etter de fulgte 9. og 8. trinn med imponerende tempo.

Løpet startet med svømming på tvers av Saggrendadammen. Med 14 grader i vannet, ble det en noe kald affære. Etter svømmeturen hadde elevene muligheten til å enten ta seg den tiden de trengte med å skifte før de syklet videre, eller som de fleste gjorde, kastet seg på sykkelen med våte klær. Sykkelturen gikk tilbake til Skrim Ungdomsskole og deretter begynte de å løpe den aller siste etappen rundt lysløypa. Innspurten var tøff i seg selv: den tunge brattbakken som ledet dem til mål.

Men elevene gav alt de hadde og ble feiret med premieutdeling og grilling. Den raskeste jenta og gutten på hvert trinn fikk også en t-trøye hvorpå det stod: «Jeg vant Skrim Triatlon».

Signe gav seg aldri – selv ikke opp den beryktede brattbakken før målstreken. Foto: Skrim Ungdomsskole

Foreviget det hele med GoPro

En av elevene som deltok var Signe Kjeldsberg Lund. Hun hadde for anledningen med seg et GoProkamera montert på en hjelm som hun hadde på seg under hele løpet. (GoPro er et actionkamera man kan bruke for å filme under ganske intense bevegelser).

Signe sier det var fint å ha på kameraet, men at hun merket at hodet ble litt tyngre og at hjelmen datt noe ned underveis. Men hun er fornøyd med egen innsats:

Jeg kom jo tross alt på 3. plass.

 

 

Signes favorittdel av triatlonet var svømmingen, fordi det var minst slitsomt. Årets triatlon ble Signes siste, og hun innrømmer at hun kom til å minnes hele løpet og følelsen av å gjennomføre det.

Kråkestup over streken

Dagens kanskje hyggeligste stunt kom fra to gutter i 10. klasse som på forhånd hadde avtalt å gå hånd i hånd over streken mens de stupte kråke. Innsatsen gav Tore Mathias og Fredrik hver en delt tredjeplass.

 

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg