Student i Kongsberg: Khalid Moa (24)

 

student2

[addtoany]

– Jeg hadde ikke forventet at Kongsberg var en så bra by å være student i.

Student i Kongsberg: Khalid Moa (24)

Tekst og foto: Tomas K. Larsen

Khalid Moa studerer økonomi og administrasjon på Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV).

– Det er veldig spennende, og mye bedre enn hva jeg hadde forventet, sier Khalid.

– Jeg valgte studiet litt spontant, og det var ikke noe jeg egentlig hadde tenkt meg. Men det er veldig moro,  og jeg ble positivt overrasket.

Hva synes du om at skolen ble flyttet til Krona?

– Det er sinnsykt kult! Det motiverte meg til å begynne her fremfor andre skoler. Et nytt bygg og nye lokaler betyr at alle tilbudene vi studenter trenger er på én plass. Det har også blitt veldig fint og moderne – beliggenheten er sentral.

Hvordan er det å være student i Kongsberg?

– Det har gitt studietiden en helt ny mening. Alle jobber hardt, og du finner ofte folk klokka ni på kvelden i lokalene. Folk sitter og leser fordi alle vil gjøre det best mulig. Det er også et generelt bra miljø og stort mangfold her i byen.

– Til å være en relativt liten by som Kongsberg, så synes jeg det er veldig kult! sier Moa. Jeg digger det rett og slett!

– Men det er hardt. Jeg føler at jeg har lite tid og mye skolearbeid å gjøre. Det er vanskelig å få seg en deltidsjobb her i byen, så det blir fort litt trangt økonomisk. Skulle gjerne hatt litt inntekt ved siden av studielånet.

Hvordan er studentmiljøet?

– Det jeg synes er så bra er at det er så mange forskjellige mennesker på ett sted. Alle er her for å studere, så det blir et stort felleskap. Det gir meg en voldsom motivasjon til å ikke gi opp studiene.

Er det høye krav for å studere på HBV?

Det kommer an på linjene, men jeg tror ikke det. Det er mange ingeniørfag, og de tar jo de fleste som har ståkarakterer. Jeg tror det et lavere krav i Kongsberg enn i storbyer, sier Khalid.

Hva synes du den gamle skolebygningen på Raumyr skal brukes til?

– Det er godt spørsmål. Næring og industri tenker jeg. Det er jo også et ålreit bygg, så kanskje noen av de store teknologibedriftene kunne benyttet lokalene. Kongsberg er jo en industriby, så mer industri er jo bra.

Hva liker du å drive med utenom studiene?

– Trening. Jeg trener på Actic i svømmehallbygget. Det har blitt lite tid til det nå i det siste på grunn av studiene. Høye ambisjoner gjør at man må investere mer tid for å oppnå målene. Jeg vil jo gjerne nå mitt fulle potensial som student!

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg