Student designet egne Kongsbergflasker

Mostafa Askari har laget unike Kongsbergflasker. Foto: Geir Bakka

«Jeg vil anbefale alle som har en drøm om å bare «go for it»».

Da Mostafa Askari kom til Kongsberg for ti måneder siden for å studere økonomi og ledelse ved HSN Campus Kongsberg, følte han at noe «manglet».

– Jeg har jo alltid hatt lyst til å drive for meg selv uten å være avhengig av andre og fordi Kongsberg har en fin historie med mange fine plasser, ville jeg lage noe som gir særpreg for Kongsbergbeboerne og patriotene som bor i kommunen, forteller Mostafa til 3600.no.

Askari valgte å designe en helt egen drikkeflaske for Kongsberg – en idé han hentet opp igjen fra et prosjekt han hadde på videregående.

– På skolen hadde vi en ungdomsbedrift vi kalte «WeFlex UB» hvor vi solgte flasker og gymposer med et design preget av plasser som kjennetegner Bømlo. Drikkeflaskene fungerte kjempebra og jeg valgte å gjøre det samme for Kongsberg siden jeg vil være med på å gi folk her noe de kan ta med rundt på tur, skole, jobb og trening – som gir særpreg og noe som fanger blikket til andre folk, smiler han.

Stilig flaske. Foto: Geir Bakka

Veien til ferdig produkt, var ikke lang.

– Jeg designet det hele på papirform og sendte det til samme elev som tegnet designet for Ungdomsbedriften slik at hun kunne digitalisere designet det. Siden kontakten med bedriftene som produserte flaskene i Norge og Polen allerede var etablert, fikk jeg produsert disse flaskene på litt over en måned, forklarer han.

Inntil videre selges flaskene kun foreløpig via  Facebook og på mail, men Mostafa har en plan om å få solgt de på lokale kafeer.

Tilbakemeldingene har bare vært positive og Askari husker godt dagen da han kunne holde den første, ferdige flasken i hånden.

– Det en ubeskrivelig følelse! Jeg var veldig glad. Der og da kunne jeg si at det var mitt og at «Hard work pays off», forteller han stolt.

– Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på dem og til alle som har en drøm vil jeg anbefale å bare «go for it», avslutter han.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg