Store drømmer

Foto: Bjørn Isaksen

I Kongsberg Musikkteater har byen og regionen fått et hypermoderne kulturhus og en attraktiv scene for magiske kulturopplevelser og arrangementer.

Driftsformen er lagt opp slik at huset skal blomstre av aktivitet, og målet er at lokalkulturen skal ha en så lav økonomisk – og teknisk terskel som mulig for aktiviteter og arrangementer.

Deler av den daglige driften ivaretas av energiske frivillige fra «Musikkteaterets venner».

Samtidig tilbys lokalkulturen og profesjonelle kulturaktører muligheter for tilleggstjenester i form av tekniker- og arrangementskompetanse på høyt nivå, utstyr og tilrettelegging som gjør at Kongsberg Musikkteater er en attraktiv arena for nasjonale og internasjonale artister.

Kongsberg Musikkteater er byens storstue for møter og konferanser.

532 publikumsplasser i amfi med full scene, 604 publikumsplasser ved bruk av amfi og orkestergrop. 1.200 ståplasser med flatt gulv pluss 154 sitteplasser på balkong. Tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Kongsberg Musikkteater er spesialdesignet for elektronisk regulerbar akustikk. Med fantastiske Meyersound Constellation kan salens akustikk justeres enkelt så den er perfekt for en hver anledning – enten det er snakk om kor, orkester, teater, korps, jazz, folkemusikk, rock eller pop. Kongsberg Musikkteater er andre sal i Skandinavia med slik elektronisk akustikkteknologi. Musikkteateret tilbyr lokale musikere, sangere, band og ulike musikere muligheten til å gjøre digitale opptak av meget høy kvalitet i en av Norges aller beste konsertsaler.

Salen har en omfattende og allsidig lysrigg. Alt fast lysutstyr er basert på moderne LED-teknologi. Full kinofunksjonalitet med 13 meter bredt kinolerret og Dolby 7.1 lyd. Trådløst nettverk med kapasitet for 600 samtidige oppkoblinger fra salen, og ikke minst et Steinway D flygel.

Sølvsalen har 135 publikumsplasser i amfi eller 200 publikumsplasser med flatt gulv. Lyd, lys og bilde kan styres av arrangør selv, via Crestron touch-skjerm og salen er utstyrt med et Yamaha flygel.

Musikkteateret blir driftet av Kultur- og velferdstjenesten – Kongsberg kommune

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg