NDC lover å komme tilbake til neste år.

19.-20. oktober snudde Norges ledende kurs- og konferanseholder for programutvikling, NDC, konferansehuset Magazinet på hodet da de holdt sin aller første konferanse i byen.

NDC TechTown het happeningen og skal vi tro arrangørene, blir det ikke siste gangen de besøker oss.

(For de som ikke vet hva NDC holder på med og hvor stort dette er, anbefaler vi å se denne videoen først:)

 

Med to dager workshops og to dager konferanse, hvor deltakerne kunne velge og vrake i et koldtbord av interessante, relevante og spennende workshops, kurs og foredrag innen programutvikling for produkter, var det sannelig en konferanse lik ingen andre som har blitt holdt i byen før.

Skal vi tro en av de 2-300 deltakerne som var innom i løpet av dagene, Andreas Bredesen fra Kongsberg Defence & Aerospace i Kongsberg Gruppen, var den aller første konferansen en stor suksess.

Andreas Bredesen fra Kongsberg Gruppen. Foto: Privat

– TechTown er en arena for overføring og utveksling av kunnskap, en arena for variert kompetansepåfyll og en samlingsplass for likesinnede. Det er en møteplass for programmerere, software arkitekter, prosjektledere og ledere innenfor IT og SW utvikling, forklarer Andreas engasjert.

– Spesielt hyggelig var det å dele denne konferansen med så mange kollegaer. I en hektisk hverdag er det ikke alle som får muligheten til å gjennomføre kurs og konferanser. Jeg oppfatter SW utvikling som et kreativt fagområde hvor det er behov for regelmessig faglig inspirasjon. TechTown var i år med på å gi avdelingssamlingen vår et skikkelig faglig løft. Vi var sammen, ble inspirert, fikk faglig påfyll og møtte kjenninger og likesinnede fra vårt eget og andre selskaper, understreker han.

Olve Maudal, softwareguru i Cisco Systems på Lysaker, bekrefter Bredesens tilbakemelding.

Olve Maudal. I hånden holder han kameramodulen til den nylanserte «Cisco Spark Room Kit Plus» telepresenceløsningen. Et typisk innvevd system hvor det meste av kompleksiteten løses av mange millioner linjer kode skrevet i C og C++. Foto: Ove Brynestad

– Dette ble en fantastisk flott konferanse, og det passet utrolig godt å ha den akkurat her i Kongsberg. Både beliggenhet og tilknytningen til teknologimiljøet i byen var perfekt. Fokuset på denne konferansen er unikt og det bidro nok til den gode atmosfæren – uansett hvor du snudde deg kunne du bare begynne å prate med folk som med stor sannsynlighet var interessert i akkurat det samme som deg – hvordan utvikle programvare for produkter (såkalte innvevde systemer), forteller Olve begeistret.

– Cisco har et innovasjonssenter på Lysaker hvor det utvikles videokonferanseløsninger og samhandlingsteknolog. Vi hadde en delegasjon på cirka 20 ingeniører på denne konferansen.

Utelukkende positive tilbakemeldinger.

Tilbakemeldingene fra våre deltagere var svært positive. Her var det både relevante kurs og foredrag for faglig oppdatering, samtidig som det er veldig verdifullt for oss å møte ingeniører og fagledere fra andre bedrifter som jobber med tilsvarende problemstillinger. Pausene og kveldene ble aktivt brukt til hyggelig samvær og nyttig faglig kunnskapsutveksling, legger han til.

Robert Smallshire fra Sixty North AS, en av konferansens talere, og Kjersti Sandberg koser seg mellom slagene. Foto: Bjørn Øyvind Andersen, Elektronikkforlaget

Da vi var innom fredag 20. oktober, var det en svært fornøyd NDC-representant, Kjersti Sandberg, vi møtte i foajeen.

– Dette ble en knallsuksess, understreker Kjersti og smiler varmt før hun ivrig viser oss rundt.

Magazinet er gjort om til en high-tech-konferanse i nesten alle rom og i det folk strømmer ut fra en av foredragsrommene, er det bare smil å se. Et godt tegn på en god konferanse.

– Det er helt klart at vi kommer tilbake til neste år. Da skal vi være enda større, avslutter Kjersti.

Vil du se litt av det som foregikk under konferansen, er det bare å følge denne Twitterhashtagen. 

Bra stemning. Foto: Bjørn Øyvind Andersen, Elektronikkforlaget
Bra stemning. Foto: Bjørn Øyvind Andersen, Elektronikkforlaget

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg