Stengte dører ble et mareritt for Tomas

– Dette dreier seg ikke om muskler og sommerkropp. For meg handler det om å takle en tung hverdag, sier Tomas Nunez. 

 

Da myndighetene den 12. mars stengte ned treningssentrene i Norge, ble det fryktelig tungt for Tomas Nunez (60). Normalt trener han to økter hver eneste dag på KMT. (Kongsberg Medisinske Treningssenter – Family Sports Club). Ikke for å bygge muskler, men rett og slett for å takle stress og psykiske og fysiske utfordringer.

– Jeg trenger ikke å legge skjul på at jeg sliter med stress og depresjoner og søvnløshet, forteller Tomas.

– Jeg har funnet min metode for å takle hverdagen, og det er å svette ut all dritten og koble ut tankene. Når jeg kjente at stresset og nervene overtok, tok jeg bagen og dro på treningssenteret – gjerne flere ganger daglig. Det kan jeg ikke nå, og det har fått store konsekvenser for meg.

– I stedet drikker jeg alkohol for å få noen timers søvn.

Tomas Nunez legger ikke skjul på at han sliter. Han ønsker at situasjonen hans skal bli kjent.

– Det høres sikkert rart ut for mange, men da treningssenteret stengte fikk jeg store problemer. To ganger om dagen var jeg innom senteret for å svette og slite og få orden på hodet. Her har jeg nettverket mitt, og her kan jeg fungere. Da jeg mistet dette, hadde jeg ingen metoder for å takle stresset – da ble det mer drikking og røyk og snus – alt for å roe ned kroppen og hodet. Det får mange negative konsekvenser, sier Tomas.

– KMT har blitt en veldig viktig del av livet mitt. Jeg kjenner alle ansatte og veldig mange som trener her. Vi er som en stor familie som støtter og hjelper hverandre.

Mens vi sitter og prater, dukker ansiktet til Karsten Frandsen opp på FaceTime på Tomas’ telefon. Han er personlig trener og instruktør hos KMT. Ansatte har jevnlig telefonkontakt med flere av kundene mens senteret er stengt.

– Tomas tar opp problemer mange sliter med, men har problemer å snakke om. Det er mange som ringer og ber oss om hjelp, sier Karsten Frandsen.

Tomas forteller at dårlige knær betyr at løping i skog og mark og alternativ trening ikke passer for ham. Han ønsker heller ikke å oppsøke annen hjelp for å løse utfordringene.

– Jeg har funnet en metode som fungerer for meg, og jeg ønsker ikke å bruke piller. Jeg vet at jeg kan takle problemene – men da må jeg få slippe inn på treningssenteret. Det er det jeg ønsker skal skje. 

– Nå er det vel meldt at treningssenterne skal få åpne igjen fra 15. juni?

– Ja, men det er veldig langt fram når du sliter med å takle en dag av gangen.

Del og lik!
  • 823
  •