Staut spilte opp til låvedans på Mølla

– Folk som har flytta fra bygda og kommer tilbake som storkarer er det verste vi veit!

Band: Staut

Hvor: EnergiMølla
Når: Lørdag 23. januar 2015
Publikum: 300

Røyk og isblått lys fylle rommet da Ørnulf Juvkam Dyve spilte intro på orgel og stemte i med sart vokal, før Asle Tronru mykt kom inn på fele. Fantastisk åpning av kvelden!

Resten av besetningen entret stille før det hele brakte løs. Full jubel og klapping, publikum var klare for låvedans fra første tone da Valdres’ store sønner entret scenen på EnergiMølla lørdag kveld – og det midt i Kongsberg!

Scenen var et imponerende syn i seg selv, Med rosemalt trommesett, glødelamper, glitrende trekkspill, krakker av tre og feler som henger på et hespetre, (kleshenger – ikke en dame altså) kan man ikke unngå å bli litt nasjonalromantisk. Bygdenorge står i fokus, og det med stolthet. Fra scenen ble det forkynt at folk som har flytta fra bygda, og kommer tilbake som storkarer er det verste de veit! Og akkurat det hadde de skrevet en sang om – «Stå På». En fengende og leken fremførelse med mye sjarm.

Sosial Åtternykjyl fulgte. Enda så tidlig det var i settet ser man publikum allerede danse langt bak i lokalet – selv om de står som sild i tønne. I andre etasje var det litt bedre plass til å ta en svingom. Med tekster som omhandler bygd, hverdagsliv og ikke minst damer. får de også publikum med på allsang  – de dro også med deres barne-suksess «Reven På Hønsejakt» som skapte ekstra liv i lokalet.

Med valse-takt tok de ned tempoet med Ei Varmare Stelle. Det er fantastisk når Gaute Lein Ausrøds vokal bryter over i falsetten og beviser at spektret ikke bare består av feststemt musikk.

Deretter skrudde gutta på trøkket. Med partier der orglet får skinne gjennom og gi oss en pekepinn tilbake til 70-tallets, fikk vi smake på noe av det tyngre materialet. Staut dro på med skarpere gitar og mer røff sound – skikkelig rock på sitt beste, og det er gøy å se allsidigheten både i bandet og vokalen.

Staut har laget en egen tekst til en av fjorårets store sommerhiter; Ellie Goulding med Love Me Like You Do. Guttas utgave har fått tittelen Sæl I Deg. Det er lekent med glimt i øyet, men samtidig sårt og vakkert. Det er ikke den eneste gangen i går kveld de viste til en egen tekst til en annen artists melodi. Feberheit, er ingen ringere enn Burning Love fra Elvis Presley (1972). Fantastisk!

Det ble fridd regelmessig til publikum, kommunikasjonen og flørten lå lett. Herlig å se! Ausrød sveivet mikrofonstativet utover publikum, med en glødelampe fastmontert – det er et skue! Kveldens klimaks med Slepp Me Inn, skulle være siste nummer ut. Ausrød fyrer opp under stemninga og spør er det noen som vil sleppe meg inn? Det runger i veggene på den gamle Mølla og jeg tror samtlige av damene i publikum ville ha sluppet ham inn!

 

3600.no

Se alle innlegg