Her sprer de varme (og glede)

Foto: Geir Bakka

– Det beste med jobben min er alle de hyggelige kundene.

Er det én ting som er sikkert, så er det at Bjørn Tore Odden brenner for peiser og ovner.

Han selger de jo.

Tekst: Geir Aasmund Bakka og Anniken Tangerud.

 

Bjørn Tore har drevet den hyggelige butikken Ildstedet Kongsberg og Mur og Skorsteinsrehab ute på Skrubbmoen i fire og et halvt år nå og representerer kjeden Ildstedet  – som er Norges mest erfarne faghandelsgruppe innen varmebransjen.

Spør du Bjørn Tore hva det beste med jobben og arbeidsplassen hans er, kommer smilet spontant.

Det beste med jobben er alle de hyggelige kundene og selgerne som kommer innom for å handle og ta en prat. Samt det å kunne hjelpe mennesker. Her tilbyr vi både kunnskapen og varesortimentet de trenger, forteller han stolt og samtidig skryter av de ansatte som en av grunnene til at han trives så veldig godt.

Nå som høsten kryper på og det blir kaldere i været, er det godt å kunne ha en peis å varme seg med. For å ikke nevne den høye kosefaktoren og designet en vakker peis kan tilføre hjemmet eller hytta.

Men det er ikke bare varmen Bjørn Tore trekker frem da vi spør hva som motiverer han i hverdagen.

– Det som motiverer meg er at jeg får hjelpe andre med ting som skal gjøres, at jeg får muligheten til å komme med gode ideer og løsninger, at jeg får bidra til at mine ansatte har det så bra som mulig i hektiske tider og at alle er blide og fornøyde. 

Utvider stadig. Butikken pusses opp i disse dager og nå vil en kjent lokalmann møte kundene i butikken: Bjørn Henning Lie, tidligere ansatt hos Bøhmer TV og Satelittservice. Foto: Geir Bakka

Snart fem år i Ildstedet har gitt den tidligere mureren noen gode historier opp gjennom.

Ikke alle egner seg på trykk, men jeg hadde en kunde engang som ville ha seg en ny ovn, men han synes den ble altfor dyr. Siden han hadde så dårlig tid fordi han skulle hente seg en ny bil her i Kongsberg, stod han i døra og «trippet» mens vi småpratet. Så sier jeg det at ovnen jo er billigere enn bilen og at han kunne ha kjøpt seg mange ovner for den prisen han taper ved å kjøre den ut av porten til bilforretningen. Han blir stille noen sekunder og så sier han at det jo er sant. «Jeg kjøper den ovnen jeg». Og med det så ble det både salg og montering av ovn, forteller Bjørn Tore og ler.

Odden er en kar som trives godt på Kongsberg.

– Kongsberg by er en fin liten by å bo i. Jeg har bodd her hele tiden og trives veldig godt. Her er det kort vei til alt og mye bra idrett å følge med på. Det skjer mye bra i byen om dagen – med nye skoler og idrettsanlegg. 

Fremtiden ser også veldig bra ut om dagen.

Vi jobber med noe som kan bety store forandringer innenfor vårt felt, uten at vi kan si så mye om det, er vi veldig spente! avslutter han med et lurt smil.

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg