Ut og spise: Møtepunktet Café: Kunst på veggen – kunst i kaffekoppen

På Møtepunktet Café kan du nyte en kaffe eller et måltid nedsunket i en dyp sofa som er så komfortabel at det føles uvanlig lite aktuelt å bryte opp.

På veggene henger de karakteristiske kongsbergbildene til Arild Brun Kjeldaas og lokalet er malt i rolige jordtoner. Pensjonister, forretningsfolk og nybakte mammaer med babyer koser seg rundt bordene i de trivelige lokalene.

– Møtepunktet Café er litt urban til å være Kongsberg, sier Henrik Høyer som har drevet stedet siden det åpnet i mars. Lokalet er delt inn i tre forskjellige avdelinger som til sammen har plass til rundt 80 gjester. I sommerhalvåret fordobles kapasiteten med like mange uteplasser.

– God kaffe er viktig. Vi serverer skikkelig baristakaffe, og henviser til den innholdsrike kaffemenyen skrevet med kritt på menytavlen. Barista betyr rett og slett bartender på italiensk, men i Norge og andre land har utrykket etterhvert fått betydningen spesialist på espressobaserte drikker. En barista lager gjerne også små kunstverk i kaffemelken som kan nytes den lille stunden fra kaffen er ferdig til den drikkes. Slik kunst i kaffen får du også på Møtepunktet.

punkt2Selv om denne kaféen er et sted hvor der er fristende å sitte lenge, er morgenene på Møtepunktet ofte hektiske. Stedet ligger på Berjasenteret rett ved Knutepunktet hvor en betydelig andel av ni til fire-folket er på gjennomfart i morgentimene. Kafeen åpner allerede klokken halv sju på ukedagene, og har blitt et naturlig sted for mange å raske med seg en kaffe i papirkrus i forbifarten.

– Vi åpner faktisk tidligst av alle stedene i Kongsberg, kan Henrik fortelle. 

Resten av dagen vil han helst kalle kaféen en god gammeldags norsk kafé, men innrømmer at det nok har sneket seg mange retter inn på menyen som ikke lyder spesielt norske – som nachos, pasta, burger, wok osv.
– Dette er et resultat av etterspørsel og av min erfaring fra tidligere steder, sier Henrik.

– Vi vil jo gjerne servere det folk liker.

Mest populært er BLT. Det er en amerikansk «sandwich» hvor navnet er en forkortelse av hovedingrediensene bacon, salat (lettuce) og tomat. Møtepunktets versjon lages med chiabattabrød og varm kylling.

Allikevel har de et godt nok alibi for å kalle seg norsk kafé med husmanskost, mener Henrik. De har nemlig nesten alltid norsk mat som dagens middag. Det kan for eksempel være tradisjonelle kjøttkaker, laks eller torsk.

– Vi serverer også omelett og har frokost med egg og bacon frem til 13.00.

– Hos oss får man god mat og kaffe i et hyggelig miljø. Her koster ingen retter over 149 kroner. Billigst og best i by’n! reklamerer Henrik til slutt.

3600.no

Se alle innlegg