Spenn dere fast for allsang og ruteskjorter til Creedence Clearwater Revival!

Fortunate Sons tar igjen turen til Kongsberg. Med et forrykende show bestående av musikk fra CCR, allsang og historiefortelling, vil de lette på sløret til det myteomspunnede bandet.

Da vi nevner hits som: Looking out my backdoor, Who stop the rain, Up around the Bend, og Bad Moon rising, vet de fleste hvem vi snakker om.

Folk i flere generasjoner har et forhold til 60-talls rockerne: CCR, og det er sjeldent en fest uten at de blir spilt. Men hva vet vi egentlig om disse gutta fra sørstatene? De som var i opposisjon mot Vietnamkrigen og bar musikken som en protest gjennom tiden. De bak blues-, soul- og rock-koalisjonen som faktisk skapte en egen musikksjanger; Swamp Rock – naturlig nok, de kommer fra tykkeste sumpen. De opptrådte også på den legendariske Woodstock-festivalen i 1969, og kan skilte med innsettelse i selveste Rock and roll hall of fame i 1994.

Fortunate Sons – the Creedence Clearwater Revival Experience skal sette oss inn i alt dette og mer til, når de igjen kommer til Kongsberg førstkommende lørdag.

Før de inntar byen har vi sjekket temperaturen hos gutta. Hva gleder de seg til, hva kan vi forvente og hvorfor akkurat Kongsberg? Alt det kan du lese om her!

«VI OPPFORDRER ALLE TIL Å TA PÅ SEG RUTE-SKJORTE OG VARME OPP STEMMEN, FOR HER BLIR DET MYE ALLSANG!»

Hvordan kom dere på å lage dette showet?

Vi er litt Creedence-nerder alle fire, men kanskje spesielt jeg som er frontfigur. Det er jeg som sitter på det meste av historikken og som sydde det sammen til et show. Så har vi produsert det for å finne balansegangen mellom masse allsang og det å få frem historien. Vi kaller det folkeopplysning på spøk, da vi syntes Creedence fortjener at publikum veit mer om historien deres, forteller Tor Erik Fredheim til 3600.no.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor falt valget på å komme til Kongsberg? 

Vi har vårt nedslagsfelt på Østlandet, og Kongsberg er en bra musikkby. Så det falt seg veldig naturlig. Har også et veldig godt inntrykk av Musikkteateret og de som jobber der! Da var det ingen tvil!

«Folk «kan sin Creedence» i byen!»

Hvor mye gleder dere til å komme til Kongsberg? 

Vi gleder oss alltid til å komme til Kongsberg. Det er noen år siden vi har spilt der nå, men husker at vi ble godt mottatt, og at folk «kan sin Creedence» i byen. Spesielt moro at vi skal inn i den nye storstua i Musikkteateret, forteller Tor Erik begeistret.

Hva kan vi glede oss til?

Først og fremst et gjenhør med alle de fantastiske låtene til Creedence. Proud Mary, Have you ever seen the rain, Up around the bend, Down on the corner, Bad moon rising, og lista bare fortsetter! Masse allsang, og et innblikk i historiene bak både låter, band og bandmedlemmer!

Helt til slutt avslutter Tor Erik:

– Vi oppfordrer alle til å ta på seg rute-skjorte og varme opp stemmen, for her blir det mye allsang!

Showet er førstkommende lørdag, 21. oktober klokken 19.30 – og det er fortatt ledige billetter.

3600.no

Se alle innlegg