Kan spare deg for flere tusen hvert år

Det er ikke bare bare å klargjøre bilen for sommeren.

Det skjer hvert eneste år. Idet solskinnet blir sterkere, blir vinterens harde medfart med lakken på bilen din mer synlig. Skitt, veistøv, salt – alt er med på å lage et skadelig belegg som tærer på lakken.

Å gjøre bilen ren på en ordentlig måte, er derimot ikke gjort i en bråvending. Her kan man ikke slurve med jobben og det tar gjerne en hel arbeidsdag eller flere, om det skal gjøre skikkelig.

Den største tabben folk gjør om sommeren, er å vaske bilen når karosseriet er varmt. Det må du bare ikke gjøre, innleder Øyvind Hoff fra Hoff Bilpleie.

Vasker du bilen mens den ennå er varm, brenner såpen seg dønn fast og resultatet blir stygge skjolder, forklarer han.

Selv det å kjøre bilen rett inn i en vaskehall for deretter umiddelbart sprute på såpe, er ikke innafor.

Feil nummer to, er at man glemmer å tørke bilen før man kjører en tur. Da tar det ikke lang tid før bilen din blir dekket av støv igjen og den er like møkkete som da du begynte. Nei. Vask et felt på bilen av gangen og tørk med et skikkelig godt pusseskinn, bedyrer Hoff.

Hoff har lang fartstid i bransjen og har hørt det meste og er det én ting han ønsker folk skulle slutte med, så er det å vaske bilen med husholdningssåpe, som for eksempel Zalo.

Kan det å pleie bilen din. Foto: Bjørn Isaksen, 3600.no

Vær så snill. Ikke vask bilen med oppvaskmidler eller lignende. Dette er midler som fjerner fett og bruker du de på bilen, løser de opp det beskyttende fettet i lakken og lakken tiltrekker seg mer møkk.

Invester heller i en bilsjampo som koster litt. Ikke kjøp de billigste produktene. Da får du alltid det du betaler for og de skummer bedre. Det gjør at det dannes en hinne mellom lakken og sjampoen som ikke drar med seg støv og lager riper, forklarer Øyvind.

 

 

 

Spesielt på denne tiden av året, da pollenbefestede trær og busker sprer om seg som om de skulle få betalt, er det viktig at man vet hva man gjør.

Det gule støvet er kanskje bilens verste fiende i vårsesongen. Skal du polere nå og gjør det utendørs, er det som å polere bilen med sandpapir. Poleringen må du altså ta i garasjen.

Skal du klargjøre bilen hjemme på en profesjonell måte, koster det penger. Gjerne opp til en 5-6.000 kroner i året. I tillegg er det svært tidkrevende og, for mange, tungt arbeid.

Kom heller til oss, så blir bilen din sommerfin, sier Hoff.

Uansett vil du ikke klare å få den samme beskyttelsen av lakken som vi kan gi med Ditec lakkbeskyttelse. Velger du den, vil du ha et bekymringsfritt bilhold i mange år og sparer mange penger på bilpleie underveis. Da trenger du ikke tenke på noe annet enn å vaske den litt i ny og ne.

Hoff Bilpleie har i over 10 år klargjort nye og brukte biler for bilforhandleren Fünnemark Kongsberg, og det er et viktig og godt samarbeid for begge parter.

Kunden forventer at en bil til en halv mill. ser strøken ut, så det er klart at vi må gjøre en god jobb, forteller Øyvind.

Daglig leder ved Funnemark, Robert Mederud, bekrefter dette.

For de som kjenner oss på Funnermark, så vet de at vi liker å ha ting i orden, innleder Mederud.

Så vi er veldig fornøyde med jobben de gjør og samarbeidet vårt. Hoff Bilpleie følger vår filosofi: kvalitet = fornøyde kunder, avslutter han og smiler.

 

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg