Stortings og Sametingsvalget 2017 nærmere seg. Vi har stilt partilederne i partiene som er representert i Kongsberg kommunestyre noen lette sommerspørsmål. Spørsmål som ikke har noe med politikk å gjøre.

Denne gangen har turen kommet til MDG sin leder i Kongsberg, Sigve Brouwer.

Navn:  Sigve Brouwer
Alder:  59
Driver med: Å styrke nyankomne innvandreres mulighet for deltakelse i yrkes- og samfunnslivet, og deres økonomiske selvstendighet og lokallagsleder MDG Kongsberg

Hva er en god sommeraktivitet for deg når du har fri?
Ut i naturen, opp i fjellet eller ut på havet. Selv om det ikke blir så mye av det nå for tiden da jeg har valgt bort både bil og båt. Men å sykle og gå er bra og her i Kongsberg er det gode muligheter for den aktiviteten.

Drømmeferie, hvor ville du reist hvis du fikk velge?
En 2-3 måneders tur til Findhorn Ecovillage i Skottland for å bo, leve og arbeide sammen i et økologisk og spirituelt internasjonalt fellesskap samtidig delta på en del av de mange spennende og lærerike kurser som de har der.

Har du hatt tid til å ta ferie i sommer, hva har du gjort?
Viktig å ta seg tid til å feriere og Norge er best om sommeren, så jeg har kost meg sammen med familie og venner både på Sørlandet og fjordbyen Oslo. Samt noen sykkelturer rundt omkring i Kongsberg området, det er herlig.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Hvorfor ikke vise de barokk-kirken som ble innviet i 1761 og fortelle om den interessante historien om de tre lysekronene?

Hva er din ultimate sommerlåt?
Ah, det må være «Never Stop» med The Brand New Heavies, en kanonbra acid jazz gruppe som kombinerer jazz, soul, funk og disko. Du vet, en av ideene med acid jazz sjangeren var å føre jazzen tilbake til der jazzen ble født, i dansehallen. Det er derfor den er sjelfull, groovy og har fengende tilbøyeligheter og lyd. Har et håp om Kongsberg Jazzfestival tar hintet, det er mange som har lyst til å ha et dansetilbud på festivalen.

Hva er ditt beste sommerminne?
En seilbåt tur fra vakre Hardangerfjorden til fjordbyen Oslo. Blått hav så langt jeg kunne se, et par spekkhoggere som svømte forbi på kloss hold, en stille og sakte reise sammen med gode venner. Av og til er selve reisen viktigere enn å komme fort frem.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Tja, da må jeg vel tenke på overlevelse og selvforsyning. En fiskestang m/utstyr, kniv og en jerngryte.

Har du lest noen bøker i sommer?
Ja, en spennende ungdomsroman på dansk, av forfatter Katinka Maya Vår: «Ilden vågner, valget træffes» som er første og andre del i serien «Atlantidernes Arv». Den handler først og fremst om en kjærlighetshistorie, men det er også en fortelling i seks deler om mentale krefter fra det tapte Atlantis, om å følge sjelens kallen og velge sin vei i livet – og om Lyset og Mørket i oss alle sammen.

Hva står på menyen hos deg om sommeren? Hva er din favorittmat om sommeren?
Grillet fisk og en god frisk økologisk salat. Grønt er sunt året rundt!

 

Til informasjon vil valglokalene i Kongsberg være åpne søndag 10. september fra kl. 16.00 til 20.00 og mandag 11. september fra kl. 10.00 til kl. 21.00. I tillegg er det allerede nå mulig å avgi forhåndsstemme.

Vi legger oss ikke opp i hva du bør stemme, men anbefaler å uansett bruke stemmeretten. Godt valg alle sammen!

Del og lik!
  •  
  •  

3600.no

Se alle innlegg