Stortings og Sametingsvalget 2017 nærmere seg. Vi har stilt partilederne i partiene som er representert i Kongsberg kommunestyre noen lette sommerspørsmål. Spørsmål som ikke har noe med politikk å gjøre.

Denne gangen har vi snakket med SV sin leder i Kongsberg, Toril Mesna.

 

Navn: Toril Mesna
Alder: 68
Driver med: Fryktelig mye, slik pensjonister gjør.

Hva er en god sommeraktivitet for deg når du har fri?
Luke! Jeg liker faktisk å luke. Vi har et idyllisk lite «hakkebruk» i Sandsvær hvor vi har noen kvadratmeter med grønnsaker til glede for oss selv og jordrottene (som er flere enn oss.) Vi har også en del blomster og bær, (til glede for oss, bier, larver og fugler), så det blir mye luking. Det er noe meditativt over luking. I hvert fall når man ikke behøver å leve av produksjonen, og ikke behøver å stresse.

Drømmeferie, hvor ville du reist hvis du fikk velge?
Med tog til Finnmark. Jeg drømmer om at jernbanen bygges ut til hele landet. En miljøvennlig og hyggelig måte å reise på.

Har du hatt tid til å ta ferie i sommer, hva har du gjort?
Jeg har kjørt bil til Finnmark i sommer, men som sagt ville det vært enda finere om vi fikk jernbane også dit.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først? Bergverksmuseet og gruvene. Det er fort gjort å glemme hvor unikt dette området er. Det er ikke mange steder i Norge har noe liknende.

Hva er din ultimate sommerlåt?
«Sittin’ on the Dock of the Bay” med Otis Redding.

Hva er ditt beste sommerminne?
Jordbærplukking i Sande i Vestfold i 1967. Etter arbeidstid.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Mat, drikke og lesestoff.

Har du lest noen bøker i sommer?
Ja! Jeg leser hele tiden. Lesing og skriving er det eneste jeg kan. Jeg måtte tenke en stund, og kan nevne fire av bøkene jeg har lest i sommer: Kvinne med rødt hår av Orhan Pamuk, Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood, Ellisif Wessel, en biografi av Steinar Wikan, og nå prøver jeg å begripe en liten flik av Syriakonflikten og leser Syria – en stor krig i en liten verden av Cecilie Hellestveit. Hun har et sitat som hun har omformulert og bruker om Syriakrigen: «Den som sier han forstår Syria, er blitt feilinformert.» Jeg for min del skjønner mindre og mindre, forstår jeg.

Hva står på menyen hos deg om sommeren? Hva er din favorittmat om sommeren?
Spekeskinke etter at gauken har galt, det er nødvendig for å få sommerfølelse.

 

 

Til informasjon vil valglokalene i Kongsberg være åpne søndag 10. september fra kl. 16.00 til 20.00 og mandag 11. september fra kl. 10.00 til kl. 21.00. I tillegg er det allerede nå mulig å avgi forhåndsstemme.

Vi legger oss ikke opp i hva du bør stemme, men anbefaler å uansett bruke stemmeretten. Godt valg alle sammen!

3600.no

Se alle innlegg