– Sommeren varer lenger!

Mette Ødegaard og Sisel Wad. Foto: Bjørn Isaksen
Mette Ødegaard og Sisel Wad. Foto: Bjørn Isaksen

Beboerne i Svartås Borettslag valgte å utvide sommersesongen.

Sju blokker med til sammen 112 leiligheter har blitt enda triveligere for beboerne. Med «innglassing» av uteplassen på balkongen, har vinden løyet og sommeren varer litt lenger.

– Det er lett å trives i Svartås, og nå er det blitt enda lettere, sier Sissel Wad, styreleder i Svartås Borettslag – for øvrig Kongsbergs største.

Sammen med styremedlem Mette Ødegaard, viser hun stolt fram en trivelig balkong som nå kan benyttes store deler av året.

– Vi er veldig fornøyde med løsningen, forteller Wad.

– Det blir jo ikke sommertemperaturer på en kald vinterdag, men vi kommer oss ut litt tidligere på våren og kan drøye til langt utpå høsten før vi trekker inn igjen. Vi kan jo åpne og lukke glasset etter behov – egentlig en perfekt løsning.

Sju blokker med tilsammen 112 leiligheter har blitt oppgradert. Foto: Bjørn Isaksen
Sju blokker med tilsammen 112 leiligheter har blitt oppgradert. Foto: Bjørn Isaksen

– Og vi slipper å måke snø av balkongen, smiler Mette Ødegaard.

Det eneste minuset er at vi får enda flere vinduer å pusse

Det var Glassmester1 i Kongsberg som fikk jobben, en jobb som både gikk raskt og var rimelig for beboerne, ifølge damene i styret i borettslaget.

Besøk Glassmester1 Kongsberg på Facebook

– Jobben tok under én dag per leilighet, og oppgraderingen fører kun til en liten husleieøkning som ingen tenker over. Jeg tror alle er veldig godt fornøyde, sier Wad.

Karsten Hem hos Glassmester1 er også godt fornøyd med oppdraget i Svartås.

– Det gikk veldig fint og ble en god og rimelig løsning for beboerne. Økt trivsel og økt verdi på leilighetene – jeg synes det ble veldig bra, sier Karsten Hem.

Karsten og Jørgen Hem. Foto: Bjørn Isaksen
Karsten og Jørgen Hem. Foto: Bjørn Isaksen

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg