Hanne Vaadal Snipen tar over stafettpinnen på barneaktivitetene.

Fredag 8. og lørdag 9. mars arrangeres den 19. Snowstockfestivalen i Kongsberg.

Som alltid står skiglede, lek og moro i førersetet idet Kongsberg freestyleklubb inviterer til Freeski Cup, kule triks med BigAir, adrenalinfylt downhill sykling, egne aktiviteter for barna, fartsfylt snøscooterløp, trylling, Drop Zone, ungdomsdiskotek, afterski og konsert – for å nevne noe. 

Sjekk programmet her.

– Det jeg ser mest frem til er kjempeglade unger, fornøyde foreldre og den positive energien, forteller Hanne Snipen engasjert.

Hun har tatt turen innom kontorene våre i Kirkegata 12 og prater ivrig om den tradisjonsrike festivalen som snur Funkelia på hodet i to dager.

– Barnivalen er et utrolig populært arrangement, så det er en sann glede å få være en del av en slik folkefest, smiler hun.

– Her om dagen fikk en gutt på ventelista tilfeldigvis plass, og da fortalte foreldrene meg at han hadde gått på skiskole i hele år for å være med på Barnivalen. Et slikt engasjement er rørende.

Gleden ved å være i aktivitet

– Det beste er jo det at det er for alle mellom fire og åtte år. Du må ikke stå på ski eller snowboard for å være med, du kan også ake. Mest handler det om å spre skiglede og gleden ved å gjøre noe ute i snøen, understreker hun.

Hanne overtar stafettpinnen etter flere års trofast dugnadstjeneste fra Magnus Askeland. Men Hanne har det meste under kontroll.

– Jeg har nok en fordel fra å ha vært med på Snowstock som frivillig før, og Magnus er fortsatt med i kulissene. Det gir en trygghet om at man ikke står helt alene, ler hun.

Selv har hun to gutter på åtte og 14 som begge skal være med på den store Buskerud Freeski Cupen på fredagen.

– At NOR Freeski arrangerer Big Air cupen er ekstra stas. Det betyr at forbildene deres kommer og kjører, og det er stort!

Da vi spør Hanne hva hun synes er det beste med årets Snowstock, kommer svaret umiddelbart.

– Det er at det er tilbud for alle aldre. Fra Barnivalen og ungdomsdiskoteket vi arrangerer sammen med Ohana, til OneFoot-turnering og afterskifest med Kevin Boine.

Sistnevnte blir som en bonus for de over 70 dugnadsmenneskene som gir av sin fritid for å få festivalen til å gå rundt.

– Det er en kjempestor dugnad dette her, men vi hadde ikke fått det til uten ildsjelene, eller sponsorene! understreker hun varmt og takknemlig.

I morgen braker det løs, har du alt under kontroll? spør vi med et glimt i øye. 

– Nervene er på høyspenn, ler hun og deler at bilen er stappfull med premier som er pakket på ASVO.

– Nå handler det om å få opplegget til å skli som planlagt!

Se et intervju med Olav Bjella Stavn og Halvor Jamtveit fra i fjor:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg