Snart snus Lampeland på hodet for en dag

Her skal både mannfolka, ungene og damene kunne kose seg.

Det skjer ting utenfor Kongsberg også.

For Anne Kari Juvelid Bråta og Mona Sandbæk er det én dag som definitivt skiller seg ut i løpet av året.

Lampelandmarken. 

Dette er noe vi ser frem til hvert eneste år, forteller de to engasjert i kor.

Anne Kari og Mona har vært med å arrangere dagen siden henholdsvis 2008 og 2009 og sett hvordan årets happening i det populære tettstedet knappe 20 minutter med bil unna Kongsberg sentrum, har blomstret til det den er i dag.

Folk melder seg på før vi får sendt ut påmeldingene, så det viser seg å være et veldig populært arrangement, røper de og smiler stolt.

10. juni, 2017, blir det nesten 120 utstillere som vil vise seg frem utenfor hotellet og jordet ved siden av og faktisk har det blitt såpass mange at kapasiteten er sprengt.

Det er ikke plass til flere. Vi har nådd maksgrensa, avslører Anne Kari.

Underholdning blir det også. Fra sykkelløp for de unge, alpakkaer, stolpeklatring, hoppeslott, hest og kjerre og «en fiktiv trafikkulykke arrangert av brannvesenet» til et spennende foredrag av snowboardhelten og tv-aktuelle Stian Sivertzen.

Her er det noe for alle uavhengig av alder og interesser. Utstillerne her stiller ut ordentlige ting over et bredt spekter, så mangfoldet vil gi noe til både damene, mannfolka og ungene. Det syntes vi er en positiv greie, skryter Mona.

Nesten hver år siden 1982. 

Det spennende programmet kan friste de fleste, men er det én ting som man ikke kan lese seg til på et papir, så er det atmosfæren og grunnen til at folk kommer tilbake år etter år.

Det er så god stemning på Lampelandmarken. Det er rett og slett koselig å være der. Her møter du folk og slår av en prat og bruker gjerne hele dagen på marken. Folk har jo ikke tid til å det lenger, derfor syntes vi det er mer og mer viktig å skape en arena for nettopp det, forteller de stolt.

Lampelandmarken startet allerede i 1982, men de er usikre på om det har vært avholdt hvert år. Uansett hadde det ikke gått rundt om det ikke hadde vært for de mange frivillige.

Vi er en veldig positiv gjeng som har jobbet utrolig godt sammen i mange år nå. Alt har gått på skinner. Men vi hadde aldri fått dette til om det ikke hadde vært for de mange lokale ildsjelene fra bygda som hjelper til, understreker Anne Kari og Mona.

– Det er en ekte velvillighet til å bidra her og vi er samtidig veldig stolte av den utrolig gode støtten vi får fra kommunen. 

Dette er en marken som er bygd av frivillige bidrag. Fra strømkabler til vaffelsteking. Her samler hele bygda seg bak for å skape en folkefest, forteller de varmt.

Hva er det beste med Lampelandmarken?

Det å lede den, svarer de sporenstreks og ler.

Det at vi slipper å mase på å få ting gjort. Her går alt rundt og det er moro. Samtidig har vi det veldig gøy på møtene våre. Hvert år prøver vi også å få til minst én ny ting. I år blir det Stian Sivertzen, hest og kjerre og Alpakkaene. 

Hvordan er pulsen nå før innspurten?

Vi tar den med knusende ro. Nå er alt klappet og klart og vi gleder oss veldig såklart. Det eneste vi krysser fingrene for nå, er oppholdsvær! avslutter de og humrer.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg