9. og 10. mars blir det mye å finne på i Kongsberg Skisenter for både voksne og barn.

– Vi jobber hvert år for å få til ett arrangement som er gøy og spennende for alle aldersgrupper. Poenget er at du skal komme deg ut og bevege deg, forklarer Olav Bjella Stavn (30) om det populære Snowstock-arrangementet som finner sted denne helgen.

Snowstock er Kongsbergs egen skifestival for dem som er glad i å leke på snø, og  i år arrangeres festivalen for 18. gang på rad.

Stavn og en hel haug med andre frivillige har faktisk holdt på helt siden sommeren for å gi deg folkefesten i bakken.

– Vi prøver å legge opp et arrangement som skal tilby noe for de fleste. Og det skal være noe som underholder uavhengig av alder og alt av deltakelse på de forskjellige aktivitetene er gratis, forteller han.

30-åringen har vært med bak kulissene siden det aller første Snowstock-arrangementet i 2001 og i dag er de rundt 50-70 frivillige som bidrar til å få det hele til å gå rundt.

Olav understreker også hvor viktig samarbeidet er med Kongsberg Skisenter.

– De er kjempeviktige. De åpner opp slik at vi kan få lage en lekegrind i skisenteret, forteller Olav.

Daglig leder i Kongsberg Skisenter, Halvor Jamtveit, setter også stor pris på folkefesten Olav og de andre lager.

– Jeg har vært her i to år nå og setter mer og mer pris på for hvert år som går. Jeg ser hvor mye energi Olav og gjengen legger i det her, så det betyr veldig mye. Ikke minst for byen Kongsberg også, så er dette et veldig flott arrangement, forklarer han.

Fra Big Air Badass og snøscooterløp til Knerten, Forskerfabrikken og NinjagoKai.

Programmet de to dagene er tettpakket med underholdning, renn og morsomme aktiviteter for store og små og det hele ender med et adrenalinfylt snøscooterløp på lørdagen.

For de de yngste kommer til og med Knerten, NinjagoKai og Forskerfabrikken. 

Se hele programmet på nettsidene til Snowstock her. 

Når vi spør Olav hva Snowstock betyr for han, lyser han opp i et eneste stort smil.

– Det betyr mye fordi jeg har lyst til å gjøre noe for byen jeg bor i, være med å skape noe og få til noe. Og så tenker man på de små øyeblikk fra arrangementene hvor du ser at barna og deltagere har en glede av det du gjør, forklarer 30-åringen.

Vinn sesongkort

Nytt i år er også en stafett-konkurranse for alle over 18 år hvor de vil dele ut fire sesongkort til to av lagene: Ett lag vinner på å være raskest og ett lag blir tilfeldig trukket ut på startnummer.

– Vi ønsker å lage lek og moro for alle aldre, så her har vi en konkurranse for de over 18 som ikke nødvendigvis innebærer høye hopp og vanskelige sprell, forklarer Stavn.

Mange minnes det store hoppet som ble bygd på Nybrua i forbindelse med  jubileumsåret til Kongsberg i 2014 og hoppet er fortsatt et av Olavs beste øyeblikk gjennom Snowstocktiden.

– Ja. Det er helt klart hoppet på brua. Det var en drøm jeg hadde hatt i mange år og når jeg så den bli gjennomført, ble det følelsesladd. Det at så mange frivillige og bidragsytere gjør så mye for at det ble så vellykket, er noe helt spesielt i seg selv, understreker han.

Nå er det ikke lenge igjen til årets arrangement og Olav hviler ikke akkurat på laurbærene.

– Akkurat nå er det kanskje litt mye stress, men når alt er på plass, så gleder jeg meg mer. I innspurten er det alltid mye som skal på plass. Men når det står på og alle konkurranser er i gang, er det viktig å bare stoppe opp i to minutter se seg rundt: Det å se glede, gir glede og motivasjon for oss som har jobber så lenge og mye for dette, og det er viktig, avslutter han og smiler.

Dette er Snowstock:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg