Snakk om fullt hus!

Ivrige deltakere. Foto: Christine Eidset

Sommerles-suksess på Kongsberg.

Tekst: Hege Lislien

Årets Sommerles-kampanje har vært en stor suksess! Vi har satt nye rekorder på alle områder, og det måtte selvfølgelig feires. Det ble derfor invitert til avslutningsfest for Sommerles lørdag 8. september, og over 100 barn meldte seg på. Snakk om fullt hus på biblioteket!

Barnekroken ble for liten med så mange barn, søsken og foreldre, så for at alle skulle få se måtte vi ta i bruk resten av biblioteket. For se måtte man jo – når selveste Mari Moen Holsve kom på besøk!

Fikk nesten ikke plass til alle. Foto: Christine Eidset
Foto: Christine Eidset
Foto: Christine Eidset

Mari Moen Holsve er forfatteren som har skrevet fortellingen i Sommerles, om Astrid og Asbjørn i verdensrommet. Det var mange oppslukte barn som fulgte godt med da Mari fortalte om ulike fenomener  i verdensrommet og de ulike astronomene som er med i fortellingen hennes. Og tenk at Mari ble forfatter, hun som ikke likte å lese bøker da hun selv var barn! Jammen godt hun tok det valget, for fortellingene hennes er virkelig spennende.

Foto: Christine Eidset
Foto: Christine Eidset

Kodejakt!

Da Mari var ferdig var det tid for Sommerles-quiz. Barna måtte rundt i biblioteket og finne plakatene med spørsmål, og hvis de valgte riktig alternativ blant svarene skulle de få bokstaver som til sammen dannet et kodeord. Det bare yret av ivrige unger i hver en krik og krok, alle på jakt etter de riktige bokstavene til kodeordet sitt.

Alle fikk diplom! Foto: Christine Eidset

Rekordtall i Kongsberg

Stas å få møte forfatteren. Foto: Christine Eidset

Så var det omsider tid for påfyll av energi, i form av boller og saft. Nam! Utdeling av diplomer til alle som var med på avslutningsfesten hørte selvfølgelig til, og bibliotekarene var mektig imponerte over hvor mye barna hadde lest i sommer.

Tallene for Kongsberg ble nemlig rekordhøye i år, med 1195 barn som har lest til sammen 1.656.025 sider. Det vil si 15.566 bøker, og selv om noen har lest mer og andre mindre, så blir gjennomsnittet i Kongsberg på 13 bøker / 1386 sider pr. deltaker. Fantastisk!

Gjennom sommeren har vi hver uke trukket en heldig vinner blant alle deltakerne, som har vunnet et gavekort på 300 kroner hos Isaksen Libris. I dag trakk vi noen ekstrapremier blant fest-deltakerne, og det ble lykkelige vinnere av klippekort i svømmehallen, kinobilletter, fargeblyanter og gavekort. Stor takk til alle som har bidratt med premier.

Kongsberg bibliotek og Oppveksttjenesten i Kongsberg vil gjerne sende en ekstra hilsen til  lærerne i kommunen. At over 50% av barna i Kongsberg i år har vært med på Sommerles, er mye takket være det gode samarbeidet biblioteket har med skolene og lærerne. Vi har et felles ønske om at barna skal få gode lese-opplevelser, og det ser det ut til at mange har hatt i sommer!

Det finnes jo ikke noe bedre enn å forsvinne inn i en historie du liker, og med så mange forskjellige bøker som finnes, så er det helt sikket ei bok som passer for akkurat deg også!!

Sommerles er altså over for i år, men det er ingen grunn til å legge vekk bøkene. For nå kommer jo høsten med sine mørke kvelder, og da er det helt perfekt å rigge seg til i sofaen eller godstolen med en kopp varm kakao eller te – og lese seg til enda flere gode opplevelser.

Takk for en fantastisk lese-sommer til alle dere som har deltatt!!

Hege Lislien, Bibliotekar Oppveksttjenesten og Christine Eidset, Bibliotekar Kongsberg bibliotek.

Foto: Christine Eidset

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg