Smarte trekk

Foto: Bjørn Isaksen

Å bli omtalt som nerd kan av mange oppfattes negativt, men ikke blant de ansatte hos Data Respons R&D Services på Kongsberg.

– Vi er ikke redde for å kalle oss nerder, sier Martin Rypaas (27) og Salahuddin Asjad (25).
Begge har tatt bachelor i Kongsberg – og senere en mastergrad. Salahuddin Asjad innen datateknikk, og Martin Rypaas i Systems Engineering, på det som i dag er USN, Universitet i Sørøst-Norge.

Disse utviklerne er gode eksempler på ressurser som teknologibedriftene gjerne vil ha tak i.

– Vi er lidenskapelig opptatt av fagene våre, og nysgjerrige på teknologiens mysterier og muligheter.

All ledig tid går med til læring og kompetanseutvikling. Rett innenfor døra i Data Respons’ lokaler i Teknologiparken, står det et sjakkbord – selvsagt ikke et helt vanlig spill, men et egenutviklet høyteknologisk sjakkbrett der ansatte i bedriften kan spille mot kollegaer rundt i verden.

Foto: Bjørn Isaksen

Sjakk – og smarte trekk – er sentralt i Data Respons.

Strategisk tenkning, kreativitet og problemløsing er noe ingeniørene jobber med hver eneste dag.

Data Respons er også en stolt sponsor av Stockholm Chess Challenge, nettopp for å inspirere unge mennesker til å bli ingeniører.

Salahuddin og Martin har mye godt å si om Data Respons som arbeidsgiver.

– Det er lett å trives. Vi får varierte arbeidsoppgaver, det er veldig sosialt, og vi har alltid en kollega vi kan spørre hvis vi lurer på noe, forteller Salahuddin og Martin.

– Med så mange varierte oppgaver og ulike kunder, har man muligheten til å utvikle seg på mange flere områder. Det blir også lagt merke til når man gjør en god jobb – vi blir synlige i jobben. Det er morsomt å møte nye mennesker og det gir oss også gode muligheter til å bygge nettverk.

Faglig utvikling og samhold i fokus

Data Respons er et teknologiselskap med hovedkontor på Høvik utenfor Oslo. Selskapet har nær 1.000 ansatte, omsetter for 1,3 milliarder kroner og er etablert i fem land rundt i verden.

Data Respons R&D Services er et datterselskap og en av Norges største leverandører av tjenester innen teknologiutvikling. Kundene er norske bedrifter i alle bransjer og størrelser, fra start-ups til store industriselskaper.

I 2018 har Data Respons R&D Services AS så langt ansatt 34 utviklere med mastergrad innen forskjellige fagdisipliner. 23 av disse er nyutdannede fra 2018-kullet og fem fra 2019-kullet.

Avdelingen på Kongsberg har 18 ansatte og holder til i Kongsberg Teknologipark.

Et viktig strategisk grep for Data Respons R&D Services er fokuset på kontinuerlig kompetanseutvikling og kunnskapsoverføring mellom de ansatte.

– Alle nyutdannede får tildelt en Senior Utvikler som mentor, og denne personen følger den faglige utviklingen og er tilgjengelig for å hjelpe. Videre jobber våre utviklere kontinuerlig med kompetanseutvikling gjennom krevende oppgaver for våre kunder, eller gjennom studier de gjennomfører i perioder de ikke her kundeoppdrag. Slike ledige perioder blir også brukt til å skrive fagartikler eller forberede foredrag – eller lage et høyteknologisk sjakkbord, forteller Tom Holtermann Andersen, R&D Manager Kongsberg.

– Det er først etter studiene at den virkelige læringen starter. Derfor har vi mentorer som veiledere, og reelle kundeoppdrag fra første stund. Vi jobber i team, på tvers av avdelinger og fag-områder, der vi samarbeider og lærer av hverandre, sier Salahuddin Asjad.

– Faglig utvikling og sosialt samhold er viktig, og som ansatt hos oss skal du glede deg til å gå på jobb. Hos oss jobber både nyutdannede og erfarne utviklere. Vi er et ungt miljø med menneskekjære ansatte. Samtidig har vi over 30 års erfaring – og det er denne kombinasjonen av nyansatte og erfarne, som gjør oss sterke, sier Tom Holtermann Andersen.

– Vi er alltid på jakt etter nye dyktige kollegaer, så ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat, avslutter Tom Holtermann Andersen.

Fakta om Data Respons

  • Etablert i 1986
  • Leverer spesialisttjenester gjennom utviklingsprosjekter, konsulenttjenester og teknologirådgivning
  • Bredt kompetansefelt – kan utvikle alt fra app’er og skybaserte tjenester, til robuste sensorer og maskiner som tåler ekstreme temperaturer og trykk
  • Vi jobber med alle delene av et utviklingsprosjekt – fra en idé til et ferdig produkt/tjeneste
  • Data Respons R&D Services er en av Norges største leverandører av teknologi og utviklingstjenester. Våre kunder er norske bedrifter i alle bransjer og størrelser, fra start-ups til store industriselskaper.
  • R&D Services er et team av spesialister. Vi har over 30 års erfaring og over 100 utviklere, fordelt på fagområdene software, hardware, FPGA-utvikling og mekanikk.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg