Erik Rognli gir deg gode råd når vi nå snart går inn i desember.

1. desember er en dag mange gleder seg veldig til.

Den aller første luken i kalenderen skal åpnes og vi pynter huset med levende lys og varme.

Samtidig er dette måneden vi koser oss litt ekstra med matlaging og baking og midt i det hele er det lett å glemme at alle lys er slukket og komfyren slått av når natten senker seg.

Det er nettopp derfor 1. desember er røykvarslerens dag. Røykvarsleren er et livsviktig tiltak som kan redde liv og for å være sikker på at den fungerer som den skal, må den testes jevnlig og vedlikeholdes.

Slik brannsikrer du hjemmet ditt (videoen ble produsert i 2016):

Et brannalarmanlegg og eller røykvarslere er påbudt i enhver bolig og det er ditt ansvar, både som eier eller leietaker, å påse at dette er montert riktig og fungerer som de skal. Røykvarslerne må sjekkes jevnlig og minst én gang i året må du skifte batteri.

Det er altså her 1. desember kommer inn.

– Nå går vi snart inn i julemåneden desember. Da ønsker vi at folk går over røykvarslerne sine, bytter batteri, og gjerne bytter ut røykvarslere som begynner å bli noen år gamle, forklarer brannsjef Erik Rognli i Kongsberg brann- og redningstjeneste.

I 2016 kom det også flere nye og skjerpende krav til både slukkeutstyr og røykvarslere.

– Det er ikke nok med én røykvarsler i hver boenhet lenger. Nå skal man han minst én enhet i hver etasje, understreker Rognli.

Foto: Bjørn Isaksen/3600.no
Fra venstre: Tom Arvid Kongsgård og Jan Robin Herregården fra Kongsberg Brann- og redningstjeneste og Gry Pedersen fra Vekter og Alarmservice. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

Brannsikret trehusbebyggelse på Kongsberg

Et sted i byen hvor brannsikkerheten er tatt på alvor, er den verneverdige trehusbebyggelsen i Kongsberg.

– I 2009 fikk vi en million kroner av riksantikvaren, og så fikk vi ytterligere midler på 500.000 kroner. Pengene er nå brukt på brannsikringen, bekrefter Erik Rognli.

Per 1. desember, 2016, hadde 152 boliger takket ja til et gratis og helt moderne brannalarmanlegg fra Sector Alarm.

Kongsberg Brann og Redning har inngått avtale om utrykning på alle brannalarmer fra Sector Alarm i Kongsberg-området. Vekter og Alarmservice AS som er Sector Alarm sin lokale partner på Kongsberg er svært fornøyd med avtalen.

– På vegne av byens innbyggere er vi veldig glad for at Kongsberg Brann og Redning sikrer rask utrykning dersom vi får inn brannsignaler fra en bolig. Vi ser at tiden er den viktigste ressursen for å bevare verdier. Vær forsiktig med levende lys, så ønsker vi alle en god og fredfull førjulstid, forteller Gry Pedersen fra Vekter og Alarmservice.

Fredag 30. november deler Vekter og Alarmservice ut gratis batterier, pepperkaker og gløgg til alle som kommer innom de i Nansensgate! Velkommen!

 

HER ER HUSKELISTEN.

Huskelisten.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg