I Norge går hver 8. handlepose rett i søpla. Kaster du mat kaster du penger. Vi burde alle bli mer bevisste på ansvaret for å kaste mindre mat, både med tanke på miljøet og lommeboka.
Kanskje noen av disse tipsene kan inspirere deg til gjenbruk av restematen?
1. Tørt brød kan ristes i brødrister eller brukes til ostesmørbrød. Eller hva med å lage krutonger som kan brukes i både supper og salater?
2. Godt moden frukt er perfekt å bruke i en forfriskende smoothie, eller som fruktsalat.
3. Har du rester etter fredagstacoen? Bland sammen restene i en bolle og du får en deilig tacosalat.
4. Bruk restene av fisk i fiskesuppe eller fiskegrateng.
5. Har du ris til overs, lag rislapper. Eller stekt ris, sammen med rester av kjøtt og grønnsaker.
6. Rester av pølser passer ypperlig i alt fra supper, gryter eller lapskaus.
7. Er du en av dem som alltid koker for mye pasta? Lag en pastasalat eller en pastagrateng da vel.
8. Omelett eller pai kan lages av alle slags kjøtt-, ost- og grønnsaksrester. Prøv deg frem, kanskje finner du en ny favorittblanding.
9. Rester av yoghurt, melk og andre melkeprodukter kan fint brukes i pannekake- eller vaffelrøren.
10. Og for all del ikke kast de tørre kake- eller muffinsrestene. Gi dem nytt liv ved å lage nydelige cake-pops.
Dette er bare noen eksempler på hva restematen kan brukes til. Kanskje har du noen gode tips?