Slik bruker du opp restematen

I Norge går hver 8. handlepose rett i søpla. Kaster du mat kaster du penger. Vi burde alle bli mer bevisste på ansvaret for å kaste mindre mat, både med tanke på miljøet og lommeboka.

Kanskje noen av disse tipsene kan inspirere deg til gjenbruk av restematen?

bruschetta-603115_960_7201. Tørt brød kan ristes i brødrister eller brukes til ostesmørbrød. Eller hva med å lage krutonger som kan brukes i både supper og salater?

smoothie-1444371_960_7202. Godt moden frukt er perfekt å bruke i en forfriskende smoothie, eller som fruktsalat.

3. Har du rester etter fredagstacoen? Bland sammen restene i en bolle og du får en deilig tacosalat.

soup-1429793_960_7204. Bruk restene av fisk i fiskesuppe eller fiskegrateng.

fried-rice-631188_960_7205. Har du ris til overs, lag rislapper. Eller stekt ris, sammen med rester av kjøtt og grønnsaker.

sausage-1735153_960_7206. Rester av pølser passer ypperlig i alt fra supper, gryter eller lapskaus.

pasta-salad-1967501_960_7207. Er du en av dem som alltid koker for mye pasta? Lag en pastasalat eller en pastagrateng da vel.

kitchen-775746_960_7208. Omelett eller pai kan lages av alle slags kjøtt-, ost- og grønnsaksrester. Prøv deg frem, kanskje finner du en ny favorittblanding.

waffle-683075_960_7209. Rester av yoghurt, melk og andre melkeprodukter kan fint brukes i pannekake- eller vaffelrøren.

cake-pops-693645_960_72010. Og for all del ikke kast de tørre kake- eller muffinsrestene. Gi dem nytt liv ved å lage nydelige cake-pops.

Dette er bare noen eksempler på hva restematen kan brukes til. Kanskje har du noen gode tips?

 

3600.no

Se alle innlegg