Markerer kvinnedagen på en spenstig måte.

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. De fra Release Dans og trening har valgt å bidra på sin måte.

De inviterer nemlig alle fra syv år og oppover til å delta på en time med boksing og alle inntektene går til Kreftforeningen øremerket brystkreft.

Daglig leder Linda Cecilie Hinrichsen har en svært personlig grunn til å arrangere en slik aksjon.

– Kreft er noe så og si alle har et forhold til, og selv har jeg hatt dette nært på kroppen, innleder hun.

Både familien og hun selv har vært rammet. 

Linda Hinrichsen er daglig leder for Release Dans og trening. Foto: Privat

– For noen år siden hadde jeg utviklet begynnende livmorhalskreft. Da den fjerde operasjonen på livmorhalsen stod for tur, turte jeg ikke mer og valgte å fjerne livmoren i samråd med legene.

– Når den var fjernet fant de fem byller i livmoren, så jeg er veldig glad jeg fulgte magefølelsen og tok grep raskt, deler hun.

– Vi har også hatt bryst- og prostatakreft i familien, så kreftforeningen er noe jeg syntes fortjener en ekstra støtte, enten den blir liten eller stor.

Fullt fokus på trening. Linda Odenius Emilsson har trent MMA tidligere. Nå er det boksing som gjelder. Foto: Anniken Tangerud

Alle som deltar på boksetimen fredag kveld, må betale en minimumspris til kreftforeningen – øremerket brystkreft.

– I tillegg synes jeg det passer seg å ha en slik økt på selveste Kvinnedagen; vise at vi står på, er sterke sammen og ønsker å bidra til denne foreningen så godt vi kan på vår måte, smiler Linda.

Boksetimen er basert på en «small group training» som heter Pink Gloves Boxing. Egentlig er dette en treningsform som kun er for damer og som kjøres i et 15-ukers kurs, men på veldedighetsaksjonen er det åpent for alle.

– PGB-boksingen favner så mange på en gang. Det er en treningsform som får kundene til å mestre godt uavhengig av tidligere nivå eller form, og det er like mye en mental- som fysisk trening, filosofi, teknikk, mål og samhold, forklarer Linda.

– Alle kan klare dette, på sitt nivå. Du får ut frustrasjon, du blir sterk, lærer god teknikk, uten at det er lov å slå på de andre.

– Målet er å lage trygge rammer for de som kanskje ikke tør, ønsker, gå på en stor klasse med mange. I seg selv er også boksingen en veldig effektiv treningsform. Det er en fantastisk god svettefest og du blir sterkere for hver uke.

Motivert gjeng

Fornøyde deltakere. Fra venstre: Iris Skjolde Helmeriksen, Lene Løksa Pettersen, Hege Mogen, Gabriela Echeverria Pacheco, Linda Odenius Emilsson, May Helén Tøftvang Løvflaten. På kne: Therese Bye

Vi fikk være tilstede på en av treningsøktene denne uka, og det var et imponerende skue. Ledet av instruktør Therese Bye ble det gyvet løs på «pads» og sekker med full intensitet, blandet med litt god gammeldags sirkeltrening.

– Jeg syns dette er gøy og motiverende. Vi er en liten gruppe som gjør at vi får god teamfølelse, det foregår i trygge rammer uten nærkontakt, samtidig som vi setter oss mål og motiverer hverandre. Vi har det gøy på trening og jeg ser stor fremgang på deltagerne bare etter de fem ukene vi har drevet på, forteller en tydelig stolt Therese.

Lene Løksa Pettersen falt pladask for treningsformen under en convention i fjor høst.

– Jeg elsker det fordi det er så eksplosivt. Det gir meg mye glede, moro og latter. Ikke minst får jeg ut hverdagsfrustrasjonen på jevnlig basis, ler hun.

Sett bortifra Linda Emilsson, har ingen av de andre deltakerne noe erfaring med idretten fra før. Det skulle man ikke tro.

– Vi varierer treningen, sørger for at alle får det til og gir hverandre positive tilbakemeldinger underveis, forklarer Therese.

– Hun er utrolig god på det, og det gir oss en mestringsfølelse, smiler Lene.

Flere av deltakerne trekker frem hvordan treningsformen får deg til å virkelig være nødt til å være tilstede i øyeblikket.

– Da «tømmer» du tankene på en måte, og har fullt fokus på det du holder på med. På mange måter blir det vel en slags form for mindfulness.

Therese skryter veldig av gjengen hun instruerer to ganger i uka.

– De er utrolig flinke, selvgående, står på og det er så gøy å se de forbedre seg fra dag én, forteller hun varmt.

De fleste vil komme på fredagen og initiativet til veldedighetsaksjonen synes de er helt topp.

– Det er et fantastisk og viktig initiativ, så vi håper så mange som mulig vil komme, avslutter gjengen i kor.

Moro på trening. Therese finsliper teknikken til Hege Mogen. Foto: Anniken Tangerud

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg