Fra skolebenken til fast ansatt

Skal gi lærlinger en best mulig hverdag. Foto: Anniken Tangerud

Glenn André Dahl (25) har fått drømmejobben hos K-Tech.

I motsetning til kanskje de fleste av oss, visste Glenn André Dahl (25) allerede på ungdomsskolen hva han ville bli da han ble stor.

Glenn André ville bli Automatiker.

– Valget falt seg veldig enkelt for meg. Under arbeidsuka var jeg utplassert hos et elektrikerfirma og da skjønte jeg at jeg hadde lyst til å jobbe med industrielektronikk. Grunnen til det er at det er et så allsidig yrke og mange forskjellige oppgaver, forteller 25-åringen som opprinnelig kommer fra Hønefoss.

I 2008 flyttet han til Kongsberg for å gå på yrkesskolen til Kongsberg Videregående Skole avdeling Tinius. Der studerte han i to år og endte med et fagbrev i automasjon.

Fagprøven tok han hos NOR-REG Systems i Hønefoss og læretiden i selskapet ser han tilbake på med et varmt hjerte.

– Jeg lærte så mye i løpet av den perioden. Den læretiden betyr alt og viser deg den store forskjellen mellom teori og praksis. Man får en større innsikt i hva veien videre vil innebære, understreker 25-åringen.

Etter fagprøven jobbet han noen år som instruktør for lærlinger hos en underleverandør for TechnipFMC i Hokksund og etter hvert bestemte Glenn André seg for å gå tilbake til skolebenken igjen.

Valget falt på fagskolen Tinius Olsen og etter to år som fulltidsstudent innen mekatronikk kunne Glenn André våren 2017 feire sin nye grad som teknisk fagskoleingeniør.

– Å studere på fagskolen gir deg et dypere dykk inn i feltet – både teoretisk, praktisk og på et administrativt nivå. Her lærer du alt fra økonomisk ledelse til produksjonsplanlegging, teknisk rådgivning, salg og markedsføring, service og vedlikehold, samt utvikle produkter og produksjons- metoder og prosesser, skryter 25-åringen.

Fra skolebenken til drømmejobben

Stolt K-tech-ansatt. Foto: Anniken Tangerud

1. august, 2017, kunne Glenn André feire nok en gang. Da hadde han klart å sikre seg jobben som instruktør for lærlinger hos K-Tech – Kongsbergindustriens egne opplæringskontor i hjertet av Teknologiparken.

Jeg gikk rett fra studiene til fast jobb og var kjempeheldig! Det var veldig moro at de valgte meg, forteller Glenn André.

Hos K-Tech har Glenn André nå det daglige ansvaret for å følge opp og administrere hverdagen til årets 27 nye lærlinger, samt tilby de den aller best mulige opplæringen i reisen mot et bestått fagbrev.

– Vi vil ikke bare at de skal bestå. Her ønsker vi å legge til rette for at de består med glans, understreker Dahl.

Over 300 studenter søkte årets program, så Dahl føler han har et lite «luksusproblem».

– Det var virkelig et nåløye å komme gjennom, så de som kommer inn er de beste av de beste. Her får du den mest motiverte ungdommen og jeg gleder meg veldig til å se hvordan de utvikler seg i løpet av året, skryter Glenn André og videre forteller om de unike egenskapene K-tech representerer:

– Her får du en mer yrkesrettet bakgrunn og kommer tettere på næringslivet. Ikke minst får du tilgang til en mye mer moderne maskinpark og det nyeste utstyret i læringssammenheng.

– Vårt unike samarbeid med bedrifter som GKN, Technip FMC og Kongsberg Gruppen, gir oss et fortrinn man ellers ikke får.

Du har på mange måter skaffet deg drømmejobben?

– Det er mye nytt, men det er kjempespennende. Her har jeg en unik mulighet til å jobbe med så mange flinke lærlinger og kolleger. Jeg gleder meg stort over å se hvordan lærlingene vokser hver dag.

 

Les også:

Skal skape Norges beste yrkesutdanning.
Klekker ut fagarbeidere i toppklassen. 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg