Škoda Octavia er Kongsbergs mest solgte 4×4 og Norges mest solgte stasjonsvogn.

Video: Kongsbergs mest solgte 4×4

Det er lett å være begeistret for Škoda Octavia – og det er det mange som er, sier Asbjørn Mathisen, daglig leder og salgssjef hos Skrim Bil AS. – Du får en bil med høy kvalitet, god plass og masse utstyr – til en lav pris – med en høy annenhåndsverdi. Det er ikke mange konkurrenter i denne klassen. Octavia er en unik bil og har blitt en merkevare, sier Mathisen.

Ifølge nettstedet broom.no var Škoda Octavia Norges mest solgte stasjonsvogn i 2014 og 2015. Škoda Octavia er også Kongsbergs mest solgte 4×4 og Norges fjerde mest solgte bil uansett klasse – bare slått av VW Golf, Toyota Auris og Nissan Leaf. Octavia får du som sedan, med to- eller firehjulsdrift, bensin eller diesel, samt et bredt spekter av utstyrsvarianter.

Škoda Octavia har en stasjonsvognandel på rundt 80 prosent i forhold til sedan-versjonen.

Mange kjøpte sin første Octavia da den kom på markedet mot slutten av 90-tallet, og kundene kommer stadig tilbake for en nyere modell. Det er egentlig et lite eventyr, sier Asbjørn Mathisen hos Skrim Bil AS. – Den treffer også godt i alle aldersgrupper. Mange unge kjøpere velger nå Škoda Octavia.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg