Kortreiste opplevelser: Skimuseet

Igjen skaper byens skihoppere overskrifter. Blir det enda flere premier å finne på Skimuseet i tiden framover?

Opprinnelig publisert: 7. desember 2015. 

En viktig del av byens idrettshistorie, er våre kjente hoppere og i tradisjonsrike Hyttegata ved Norsk Bergverksmuseum finner du et museum som hedrer nettopp disse – samt vår moderne tids idrettsstjerner.

Les også: De som gikk foran. 

Kongsberg Skimuseum er en av Bergverksmuseets mange spennende avdelinger og Skimuseets samling finner du blant annet rundt 5000 premier, bilder og utklipp, hovedsakelig fra «Kongsbergperioden» i skihopping i årene 1924-1952, som ble gitt i gave av hopperne til Kongsberg kommune. Blant premiene er det seks OL- og 16-VM-medaljer fra denne perioden, samt snøbrettkjøreren Stine Bruun Kjeldaas’ sølvmedalje fra OL i 1998.

Det var skihopperen Sigmund Ruud som tok initiativet og Birger Ruud og Petter Hugsted var pådrivere for museet som ble bygd på iherdig og raus dugnadsinnsats og gaver. Museet ble åpnet av Hans Majestet Kong Olav V. den 13. mai, 1987.

Se en liten bildespesial her:

Det er også registrert og dokumentert ski, skiutstyr og skiproduksjonsutstyr fra sent 1700-tall til rundt 1950. I tillegg finnes et stort foto- og arkivmateriale.

Kilder: Norsk Bergverksmuseum, Wikipedia

Les også: Slik har du aldri sett Daniel-André Tande før.

 

 

3600.no

Se alle innlegg