Her skaper de fremtidens arbeidsplasser i Kongsberg.

Det er helt perfekt for meg, forklarer Tor Magnus Anfinsen, idéstarter, ved Kongsberg Innovasjonsloft.

Kongsberg og Kongsbergregionens eget innovasjonshus, Innovasjonsloftet, huser et spennende og kreativt miljø med store visjoner.

Se video helt nederst i saken. 

Målet er å skape et samlokalisert og åpent innovasjonsmiljø for gründere, små bedrifter, unge mennesker med idéer og et profesjonelt støtteapparat som Etablererkontoret, Teknologigarasjen, Kongsberg Startup og forretningsutviklere fra Kongsberg Innovasjon.

Her legges det med andre ord til rette for verdiskaping, kunnskapsdeling og samarbeid på tvers av nyskapende aktiviteter og arenaer.

– De tre største fordelene jeg ser med Kongsberg Startup er at du har muligheten til å komme og teste ideen din. Du kan få mye av den veiledningen og rådgivningen du trenger. Og du har et sted hvor du kan dele kunnskap med andre, forteller Tor Magnus.

Ingar Vaskin, Næringssjef Kongsberg Kommune, har stor tro på at dette vil gi et miljø som tiltrekker personer med ideer som er med på å akselerere bedriftsutvikling.

innovasjon_1-7-1
Ingar Vaskin, Næringssjef Kongsberg Kommune. Foto: Magnus Bjørnnes.

I Innovasjonsloftet finner du Kongsberg Startup, Etablererkontoret og Teknologigarasjen. Og dette skal være med på å skape fremtidens arbeidsplasser i Kongsberg. Kongsberg Startup er et innovasjonsfelleselskap, arena og møteplass, for gründere og småbedrifter i alle bransjer, forklarer Ingar Vaskin.

 

 

Det er Tor Magnus Anfinsen helt enig i.

Alle de som har mistet jobben der ute nå. Som har så mye kunnskap, har så mye ideer i seg. At de går ut av søkerkøen og begynner for seg selv. Bruker NAV, bruker Kongsberg Startup, bruker Kongsberg Innovasjonsloft, Kongsberg Næringsforum. Og får ut ideene sine. For alt er mulig. De må ha tro på det de selv gjør og der de kan få hjelp. Det tror jeg er den nye blomstringen for Kongsberg, legger han til.

Her får du hjelp.

hanne-mai
Hanne-Mai Eriksen, her fra Oslo Innovation Week OIW2016. Foto: Gorm K. Gaare / EUP-Berlin.com

Kongsberg Innovasjon og Etablererveiledningen deltar også i prosjektet og bidrar med hjelp til forretningsutvikling for de som ønsker å starte sin egen bedrift.

 

Innovasjonsloftet skal ikke være en konkurrent til inkubatoren i teknologiparken, men et supplement. Gjennom disse to initiativene har Kongsberg tilbud til alle typer idéer og gründere, forteller Hanne-Mai Eriksen, inkubatorleder i Kongsberg Innovasjon.

Vi i Kongsberg Innovasjon har ansvar for fasilitering av gründere og oppstartselskaper ved begge lokasjonene, også Kongsberg Startup i Kirkegata 4, legger hun til.

 

 

For mer informasjon besøk nettsidene til Innovasjonsloftet her. 

Se videoen her:

https://vimeo.com/195679394/a906eca3b6

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg