Skaper sin egen arbeidsplass av lidenskapen

Jan Dyre og Justyna. Foto: Anniken Tangerud

Om få dager åpner hun sin egen nettbutikk.

For å kunne stå på egne ben i arbeidslivet, kreves det både mot, driftighet, kunnskap og en stor dose ståpåvilje og lidenskap.

Den polske interiørarkitekten Justyna Hapeta (33) kan på mange måter sies å inneha nettopp de egenskapene. Hun har nemlig på kun litt over en måned stablet en egen nettbutikk på beina – inkludert alt det tekniske og logistikken som ligger bak.

Nettbutikken heter Nova Design og den skal selge helt unike, håndlagede møbler og interiørvarer laget av møbelsnekkere fra Europa.

Med min utdannelse innen estetisk design og jobberfaring som key account manager i PR- og markedsføring for nettopp butikker som blant annet selger varer online, var det ikke så vanskelig å få ting på plass, forteller Justyna.

Men det har vært ganske intens jobbing den siste måneden! understreker hun.

Nettbutikken selger også håndlagde sengesett i naturlig lin. Foto: Justyna

Vi møter en spent og blid Justyna en fredag morgen. Med seg har hun kjæresten og støttespilleren Jan Dyre Bjerknes, til daglig senior prosjektingeniør ved Kongsberg Gruppen og assisterende førsteamanuensis på HSN.

Praten og smilene sitter løst og energien i rommet gløder. Det er helt tydelig vi har med to ildsjeler å gjøre. Noen som brenner for lidenskapen sin.

Hun har gjort alt selv, skryter Jan Dyre om nettsidens utside og «innside».

De som har drevet netthandel før, forstår innsatsen som er lagt ned. Fra smart og brukervennlig webdesign og logistikken til produktinformasjonsflyten med bilder og tekst og kassafunksjonen, er det mye som skal funke før lanseringen.

Men Justyna har fått det til og da vi spør hva det beste med prosessen har vært, bruker hun ikke lang tid på å svare:

At nettbutikken min er annerledes. Jeg forsøker å finne meg en nisje hvor jeg kan selge noe du ikke finner i noen andre butikker. Det handler om både godt design, at produktene er bærekraftige og nære naturen, og at varene er unike og håndlagde. Samtidig kan du også skreddersy det meste. 

Samtidig ligger det et hjerte og en sjel bak hvert enkelt produkt. Jeg får jobbe med små familiebedrifter som har kjærlighet til det de produserer. Dette er vakre ting som har høy kvalitet og som skiller seg litt ut i mengden av masseproduserte varer, smiler hun.

Hva er drømmen fremover? 

Jeg ønsker å kunne ha en arbeidsplass som gjør at jeg ikke er bekymret i hverdagen. Jeg gjør ikke dette for å bli millionær, jeg gjør dette fordi min lidenskap er interiør og håndlagde, unike møbler og fordi jeg tror på et mer miljøvennlig og bærekraftig samfunn, forklarer Justyna reflekterende.

På mange måter kan du si hun blander sin lidenskap i arbeidsplassen, legger Jan Dyre til.

Den 9. november skal du ha åpningsfest på Innovasjonsloftet. Hvordan er nervene nå rett før dette nye kapitlet starter?

Jeg er både redd, nervøs og spent. Hva vil markedet si? Dette er jo noe som er annerledes enn hva folk kjenner til. Så på en skala fra en til ti, er jeg hundre! ler Justyna.

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg