– En el-sykkel er perfekt for folk som har sluttet å røre på seg, sier Roar Skalstad.

De fleste som setter seg på en el-sykkel for første gang, får seg en positiv overraskelse. Motoren drar deg kjapt opp i fart – og motbakkene som tidligere var et mareritt oppleves som en våt drøm.

– Dette er perfekt for folk som har grodd fast i sofaen, sier Roar Skalstad hos Skalstad Sykkel.

– Mange tror at el-sykler ikke gir noen helsegevinst, fordi det er for slapt. Men sannheten er at dette er en optimal treningsform for de aller fleste. Her kan du selv bestemme hvor mye hjelp du skal få fra motoren, og du behøver ikke ha det vondt når du trener.

– Den største tabben folk gjør når de skal begynne å trimme på sykkel, er at de starter alt for hardt. Det er vondt og slitsomt, og i løpet av kort tid er det tilbake i sofaen. Med en el-sykkel får du hjelp når du ønsker eller trenger det.

– Det gir deg en lykkefølelse, sier Roar Skalstad.

Hvor effektiv er egentlig en el-sykkel?
– Som sagt, de fleste blir overrasket. Jeg er sikker på at de beste syklistene i verden vil få trøbbel med å følge en vanlig mann på el-sykkel opp til Sachsen.

Hvem kommer først fra Næringsparken til Lafteråsen på Gamlegrendåsen? Bil eller sykkel? Vi testet en Ghost el-sykkel fra Skalstad – en ettermiddag uten trafikk. Se videoen under!

Salget av elsykler går strålende. 

– Hver tredje sykkel vi selger i Kongsberg er en Ghost el-sykkel, sier Skalstad.

Noen opplysende artikler:
Sykler dobbelt så mye med el-sykler (forskning.no)
Sykkelen har gitt meg et nytt liv (vi over 60)

3600.no

Se alle innlegg