KIF Hockey er i skuddet om dagen og vi tok en prat med «Fredde» og «Chips».

Navn på Klubb/forening/lag: A-laget til KIF Hockey
Holdt på siden: 
1957
Når og hvor trener dere:
Har treninger mandager, onsdager og fredager på isen i Kongsberghallen, der spilles også alle hjemmekamper.

KIF Hockey har en lang og stolt tradisjon i Kongsberg. Stiftet i 1957 ble klubben raskt et sted hvor de tøffe guttene og jentene møttes på isflatene rundtomkring i byen for å kjempe om heder og ære.

I 1987 fikk de endelig sin egen ishall og i dag huser den over 100 aktive medlemmer – fra 8 år til den eldre garde og et eget A-lag som spiller i 3. divisjon Øst B. (og er ubeseiret, foruten én eneste kamp).

Det er ikke uten en grunn.

Med en sterk lagånd, gode og ivrige spillere som tilnærmet bor i hallen og en tredjerekke som er like bra som førsterekka til de andre lagene i divisjonen, kan man trygt si de at A-laget og ishockey er i vinden.

Derfor syntes vi de var på tide at vi tok en prat med to av gutta fra A-laget.

kapteinen
Kaptein Erik aka «Fredde» trives på isen. Foto: Christian Storfossene

 

Vi snakker med (navn og alder):

Erik «Fredde» Fredriksen 26 år, kaptein på KIF A-lag.

Christian «Chips» Storfossene 26 år, spiller på KIF A-lag.

 

 

 

 

 

Hva er ishockey?

Ishockey er blant annet beskrevet som en kjappeste lagidretten som finnes og noen sier det grenser til kampsport med tanke på det fysiske aspektet ved sporten.

 

Når startet dere med å ishockey?

Erik: Jeg startet da jeg var 4år. Jeg har hatt litt pauser innimellom, men har spilt på A-laget de siste 4 årene.

Christian: Jeg begynte for 3 år siden, før det spilte jeg på barneskolen.

 

Hva var det som tiltrakk deg til denne idretten?

Erik: Det er godt miljø, kompiser, inkluderende gjeng og det er i min mening den morsomste sporten.

Christian: Jeg syntes hockey er den artigste og mest utfordrende lagidretten, gode kompiser og veldig inkluderende miljø.

 

Hva er det aller beste med ishockey?

Erik: Når man sitter ferdig skiftet og venter på å gå på isen på kampdag, man kjenner adrenalinet, går inn i sin egen sone og er klar for match. Men også småtingene på trening og kamp som gir en mestringsfølelse.

Christian: Alt egentlig! Treningene, matchene, garderobekulturen og mestringsfølelsen.

Blide gutter. Tarjei Eidem (18 år) og Christian Storfossene er stolte KIF-Hockey-gutter. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
Blide gutter. Tarjei Eidem (18 år) og Christian Storfossene er stolte KIF-Hockey-gutter. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Fortell litt om «karrieren» deres.

Erik: Jeg har spilt på aldersbestemte lag opp igjennom barndommen, samarbeidslag med Skien og Holmen og kretslag U15, og så tok jeg en pause før jeg startet igjen på A-laget

Christian: Har til nå en relativt kort karriere. Jeg spilte på U8 og U10 på barneskolen, før jeg i forrige sesong begynte på A-lags treninger etter et år med egentrening og hockeytrimmen.

 

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

Erik: Det er ikke så veldig mange store ting å fortelle om, men jeg satt veldig stor pris på å bli utnevnt til kaptein på A-laget.

Christian: Etter som jeg er såpass fersk er det ikke så mye å skryte av, men var stas å få plass på A-laget. Jeg har fortsatt mange ting å jobbe med, vi har et veldig bra lag nå og håper på at jeg kommer på et nivå hvor jeg kan være en god bidragsyter på laget i sesonger fremover.

 

Hvorfor eller hva trener du for/hva motiverer deg?

Christian: Jeg trener for å bli bedre og bygge rutinger som igjen kan gi meg mer spilletid og erfaringen det tar med seg.

Vi har mange veldig gode spillere som gir råd, er flinke til å si ifra på en konstruktiv måte når de ser ting man kan forbedre seg på og som deler erfaringer og kunnskap som løfter nivået på hele laget.

Erik: Jeg trener for å gjøre meg fortjent til spilletiden jeg får, holde meg i form og alltid prøve å forbedre ting jeg føler jeg kan jobbe med.

  

Hvem passer ishockey for?

Erik: Alle kan spille ishockey og alle er velkommen til å prøve det, spesielt barn som er interesserte oppfordres til å prøve seg på hockeyskolen og/eller aldersbestemte lag.

 

 Bruk tre ord på å beskrive idretten din?

Erik: Om jeg skal beskrive hockey med tre ord blir det nok: Disiplin, Lagmoral og høyintensitet.

Christian: Utholdenhet, glede og struktur

 

Er det noe spesielt på kalenderen fremover/skjer det noe gøy?

 

Erik: Vi har igjen noen hjemmekamper på A-laget, ellers har vi aldersbestemte guttelag og et damelag som også har hjemmekamper på kalenderen.

Men hvis jeg skal trekke frem en spesiell «happening» som er igjen så må det være helgen 11. og 12. februar, hvor Tromsø kommer for å spille dobbelkamp lørdag og søndag mot A-laget.

 

Christian: Ser nok mest frem til Tromsøkampene, håper mange tar turen den helgen for å se på match og lage god stemning, så skal vi spille så godt vi kan!

 

 

Ps. Om du lurer på hvor vi har hentet tittelen fra, så er det kampropet til gutta før de går på isen.

 

… og om du lurer på denne videoen under, så forsøkte vi å få til et skikkelig «takling i vante» øyeblikk. Vi syntes det ble så bra at vi la ut alle.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg