Skal svinge julen inn

Fredag 1. desember spiller Marinemusikken julen inn med et fyrverkeri av en konsert i Kongsberg Musikkteater som garantert vil få det til å svinge i salen.

Pressemelding

Solistene på Swinging Christmas er den allsidige og fantastiske Lisa Stokke og The Voice-vinneren Knut Marius Djupvik. Kveldens orkesterleder er Lars Erik Gudim.

Vi kan love en musikalsk helaften som vil få deg til å gå smilende og nynnende ut av konsertsalen etter showet med den gode førjulsstemningen i hjerterota.

På programmet står selvsagt swingende julemusikk som Santa Baby, The Christmas song (Chestnuts roasting on an open fire), When you wish upon a star og andre. Lisa Stokke framfører også La den gå (Let it go) fra Disney-filmen «Frost», det var jo hun som sang den i den norske kinoversjonen. Vi kan også by på en fantastisk duett der solistene opptrer som «Ella Fitzgerald og Ray Charles» med «Rudolph, Ella & Uncle Ray».

Pressebilde

Lisa Stokke var med i det første kullet som gikk på Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA, «Paul McCartney -skolen»), hvor hun ble uteksaminert i 1998. Fire måneder etter eksamen fikk hun hovedrollen som Sophie i ABBA-musikalen Mamma Mia på West End i London og var med på rundt 400 forestillinger. Hun har siden medvirket i flere norske og engelske teater- og musicaloppsetninger og har samarbeidet med blant andre Helge Jordal, Benedicte Adrian, Kåre Conradi, Sven Nordin og Heine Totland. Stokke har hatt sin egen dokumentarserie på NRK-TV, har gitt ut albumet «A Piece of Lisa» sammen med Kringkastingsorkesteret og er jevnlig involvert i en rekke forskjellige musikalske prosjekter.

Pressebilde

Knut Marius Djupvik kommer fra Tomrefjord, en bygd utenfor Molde. Han har drevet med sang og musikk hele livet. I 2012 fullførte han en mastergrad i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Etter endt utdanning flyttet Knut Marius til Oslo og har siden levd av musikken. I 2013 ble han norgeskjent etter at han gikk av med seieren i The Voice – Norges beste stemme. I juni 2014 slapp han EP’en SET med den tilhørende singelen Easy. Knut Marius har siden fylt rollen som Judas i Jesus Christ Superstar ved Lørenskog Hus gang på gang og reist rundt som soloartist med ulike orkestre, band og kor.

I tillegg til å leve som soloartist figurerer Knut Marius som frontmann i 11-mannsbandet Red Hot. Red Hot spiller for det meste egenskrevet musikk innenfor  blues/rock/jazz/soul–sjangrene og har hatt fast plass på Moldejazz siden 2008.

Lars Erik Gudim har siden 2003 vært fast ansatt som komponist, arrangør og dirigent i Forsvarets Musikk. Han har dirigert og skrevet arrangementer for de fleste symfoniorkestre og alle proffesjonelle korps her i landet, samt en del utenlanske ensembler, bla.a. Danmarks Radio Big Band, Den Nederlanske Marines Musikkorps og Gøteborgsmusiken.

 

Kongelige Norske Marines Musikkorps – Forsvarets musikalske Fyrverkeri!

Pressebilde

Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av fem norske profesjonelle militærkorps. Korpset er et unikt og populært ensemble, og med sine 29 musikere spiller korpset konserter både i inn- og utland. Årlig har korpset 130-150 spilleoppdrag.

Marinemusikken har fra sin base i Horten reist på turnéer og konsertoppdrag til blant annet USA, Frankrike, Russland, Kina og Spania, i tillegg til at korpset jevnlig gjør militære og sivile oppdrag her hjemme. Marinemusikken har  også vært i Afghanistan ved flere anledninger og spilt for norske og utenlandske tropper.

Marinemusikken har opparbeidet seg et ry som et av Nord Europas ledende blåseorkestere, og en rekke store artister, innenfor så og si enhver musikalsk genre, har ønsket å jobbe med Marinemusikken opp gjennom årene. José Carreras, Melody Gardot, Maria Mena, Bjørn Eidsvåg, Solveig Kringlebotn, Barbara Hendricks, Arve Tellefsen, Ole Edvard Antonsen, Lill Lindfors, Jan Eggum, Ronni le Tekrø, Halvdan Sivertsen, Wenche Myhre, Sondre Lerche og Erik Bye er bare noen av de mange artistene korpset har samarbeidet med. Marinemusikkens samarbeid med Erik Bye resulterte i CD-utgivelsen I Dur og Brott som i 2003 ble belønnet med en Spellemannpris.

Høsten 2017 mottok korpset “YAMawards 2017 Best Large ensemble” for skoleforestillingen “Planetene”.

 

3600.no

Se alle innlegg