«Jeg har aldri følt meg så hjemme som på musikklinja»

Ordene stammer fra en av elevene ved Musikk, Dans og Dramalinja ved Kongsberg videregående skole.

3. april. skal linja feire 10 år i Kongsberg med en stor konsert i Kongsberg Musikkteater.

Les også: 10 år med musikkglede. 

I den forbindelse har vi bedt elever fra skolen om å dele hva Musikklinja betyr for dem.

Svarene avslører unge elever som virkelig brenner for det de gjør, og en skole som representerer et viktig bidrag til byens puls og mangfold.

«Musikklinja betyr for meg: linja gjør at jeg aldri gruer meg til å dra på skolen, for jeg veit at uansett hvor lang og tung dagen er, så gjør folka her den bra. Det beste med linja er at vi alle deler interessen for musikk, som gjør det lettere å bli kjent med folk. Og helt klart det fine miljøet vi har her», deler en elev.

Svarene fortsetter under videoen.

Muligheter og ressurser

Personlig utvikling

«Musikklinja for meg betyr at jeg får tid og tilrettelegging til å følge min drøm om å utvikle meg innenfor musikken. Jeg får kunnskap og erfaring innenfor et bredt spekter av fagområder, fra musikkteori og historie til praksis i samspill og kor», skriver Sigurd Brevik og fortsetter like engasjert:

Musikklinja betyr tre år hvor man kan utvikle seg som både musiker og person, sammen med en flott gjeng. Man lærer hverandre å kjenne, både personlig og musikalsk, fra vi ble satt sammen i totalt ukjente grupper i førsteklasse, til å lage egne band som spiller på egne konserter under jazzen eller andre profesjonelle settinger.

Det beste med linja er jo nettopp det; at vi har en mye større mulighet til å opptre på profesjonelle konsertrarenaer. I tillegg til at vi lager våre egne, fra små huskonserter, til Gloger og Konsert+, eller jazzen, bluesen, og fullstendig egenproduserte konserter. Dette er også ting vi kan få støtte fra lærere til å delta på eller lage.

Musikklinja er kunnskap, erfaring, tilrettelegging og muligheter.

Nå glemte jeg å nevne hvor viktige lærerne er også. Det er nesten umulig å blir god med input fra bare én lærer. På musikklinja har man tilgang på sterke lærerressurser, så uansett hva jeg vil lære, så er det noen jeg kan spørre.

Det gjelder for så vidt også erfaringsutveksling mellom elevene. Det vil alltid være noen som er bedre enn meg på noe, som jeg kan lære av. Input, nettverk og ressurser som dette er helt uvurdelig for en musiker.»

«Musikklinja er kunnskap, erfaring, tilrettelegging og muligheter.»

Fellesskap

«Linja betyr så mye. Jeg har aldri følt meg så hjemme som på musikklinja, og både lærere og elevene er fantastiske på så mange måter. Det beste med linja er samholdet, miljøet, lærerne, elevene.», forteller Tyra Sandøy Glørstad.

Gjør dagen bra

«Musikklinja gjør sånn at jeg aldri gruer meg til å dra på skolen, for jeg veit at uansett hvor lang og tung dagen er, så gjør folka her den bra. Det beste med linja er: vi deler alle interessen for musikk, som gjør det lettere å bli kjent med folk. Og helt klart det fine miljøet vi har her», deler Malin Rasmussen.

Være kreative sammen

«Jeg synes det beste med musikklinja er det gode og fine samholdet alle sammen har. Vi alle brenner for det samme og har samme interesse, noe som gjør at vi kan være kreative sammen», forteller Madelene Persson-Stensrud.

Med rom for alle

«Musikklinja er en plass som jeg kan være akkurat den jeg vil være. Skolen har vært med og forma meg mye som person, og jeg ville ikke bytta bort tida her mot alle pengene i verden. Det beste med linja er miljøet og de flinke lærerne våre! Jeg kunne gjerne gått på musikklinja i tre år til!!», sier Amalie Tandberg

Konsert Pluss 2019 finner sted den 3. april i Kongsberg Musikkteater. 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg