Tom Rune Stepien (33) har søkt verdenspatent på Dustbox.

For ett år siden fikk Tom Rune Stepien en glimrende idé. I mange år hadde håndverkeren irritert seg over å måtte sitte på knærne å støvsuge og vaske etter at jobben egentlig var ferdig.

– Det føltes unødvendig å bruke så mye tid på å rydde etter at vi hadde gjort en jobb, sier Stepien.

– Denne problemstillingen surret oppe i hodet mitt hele tiden og jeg lette etter et produkt som kunne løse utfordringen – men det fantes ikke. For ett år siden så jeg plutselig for meg løsningen, og under ett år senere var Dustbox ute i butikkene. Det er kanskje verdensrekord i produktutvikling, smiler Tom Rune Stepien, som nå har søkt verdenspatent på sitt enkle, men geniale produkt.

Det er litt av en reise Stepien har gjort de siste 12 månedene. Fra idé, via produktutvikling, prototyper, søknader og støtte fra Innovasjon Norge, forhandleravtale med Würth, markedsføring – og nå patentsøknader.

stepienliten– Jeg har fått veldig mange nye erfaringer det siste året, sier Stepien.

– Det er flere grunner til at jeg har kommet så langt på så kort tid. Én årsak er nok at jeg har fått meg noen på trynet gjennom livet og tatt med meg en del erfaringer på godt og vondt. Jeg har alltid jobbet hardt og mye, er ikke redd for å prate – og jeg er alltid veldig godt forberedt på det jeg skal gjøre, sier 33-åringen.

– Hvis jeg bestemmer meg for noe så gjennomfører jeg – uansett!

Tom Rune Stepien er allerede godt i gang med utvikling av nye produkter – basert på Dustbox.

– Noe er ferdig, mens andre løsninger er i planleggingsfasen. I løpet av kort tid kommer det produkter på markedet som skal bidra til å forenkle hverdagen både for proffe håndverkere og for privatmarkedet.

På Würth sine nettsider kan du lese mer om Dustbox.

(Videoen øverst i saken er produsert av oss i 3600.no)

3600.no

Se alle innlegg